SALATĂ ROGVAIV
O salată tare colorată și interesantă! Un amestec de culori și arome, ce îți dau acel sentiment de mai, adică mai vreau;) Tot suntem în luna mai ;) Spor și poftă bună! P.S. M-am inspirat de aici: http://www.simonapatras.com/2014/06/salata-tricolora-cu-cartofi-violet.html Multumesc Simona, pentru idee ;)
INGREDIENTE
cartofi violet 3 bucăți,
cartofi albi 2 bucăți,
morcov 1 bucată,
apio 1 tijă,
sparanghel verde 3 bucăți,
roșii cherry 4-5 bucăți,
gogoșari murați 4 bucăți,
măsline negre dezosate 6-7 bucăți,
sare iodată,
ulei de măsline 2-3 linguri,
oțet din struguri 2 linguri.
MOD DE PREPARARE
Rădăcinoasele se fierb separat. Aici ar fi un fel de ”frână” în a prepara această salată delicioasă;) Dar cu răbdare veți obține rezultate bune. Cartofii albi se fierb în coajă, așa ar fi trebuit să procedez și cu cei violet, dar am vrut să văd cum arată fără coajă :D ;) Morcovul și sparanghelul, curățați se pot fierbe împreună.
După ce s-au fiert toate rădăcinoasele, se curăță, unde e cazul și se taie grosier, ca și pentru salată de cartofi. Se adaugă tija de apio, adică țelină, mărunțită, feliile julien de gogoșar murat, măslinele negre, fără sâmburi, tocate mărunt și la final roșiile cherry, tăiate în patru. Salata se asezonează de sare, ulei de măsline și oțet, după gustul fiecăruia;)
P.S. Aș fi pus și felii de ceapă roșie, dar nu am avut în dotare :D Data viitoare, voi completa ;) Spor și poftă bună!
SALATĂ CU BRÂNZĂ, PRUNE, CRUTOANE ȘI RUCOLA
Brânza ”puturoasă”, adică cu mucegai, îmi place să o consum alături de fructe, acum am asociat-o cu prune. O minunăție ;) De fapt am vrut să postez rețeta cu oțetul aromat din trandafiri și am ajuns la această minunată salată. Spor și poftă bună!
INGREDIENTE:
Salată rucola cca. 100 g,
Brânză Danish Blue 100 g,
Prune 4-5 bucăți,
Crutoane de casă cca. 50 g,
Ulei de măsline,
Oțet aromat cu trandafiri.
MOD DE PREPARARE:
Simplu și la îndemâna oricui.
Frunzele de rucola se așează într-un vas pentru salată, se adaugă crutoanele, brânza bucățele și prunele mărunțite. Se asezonează de ulei și oțet, sare nu mai e nevoie, brânza e suficient de sărată ;) Cum spuneam simplu și savuros. ;)
O sălățică super bună, în zilele de dezlegare la pește ;) și nu numai ;)
INGREDIENTE
cartofi roșii de Tg Secuiesc 4- bucăți,
morcovi de Fierbinți 2 bucăți,
măsline verzi feliate cca. 250 g,
somon în ulei cca. 200 g,
piper proaspăt măcinat 1 g,
sare iodată 2g,
verdeață.
MOD DE PREPARARE :
Cartofi se fierb în coajă, cca. 30 de minute la foc mediu în apă sărată. Morcovii, curățați, se fierb în apă sărată, deasemenea cca. 25 de minute. După ce s-au fiert vegetalele, se curăță după caz, se taie rondele într-un vas încăpător, unde se adaugă bucățelele de somon și măslinele feliate, amestecându-se ușor până ce se înglobează toate ingredientele. Se asezonează de sare, piper și verdeață, apoi se lasă la rece cca. 15 minute înainte de servire. Spor și poftă bună! P.S. Nu prea am imagini din timpul preparării, așa cum v-am obișnuit;) La acel moment totul a fost pe repede înainte ;) :-*
SALATĂ DE PUI CU CIUPERCI
INGREDIENTE
· piept
de pui dezosat 250 g,
·
ciuperci
champignon 250 g,
· castraveți
bulgărești a la Panacris (rețeta
aici:http://www.bucataras.ro/retete/castraveti- bulgaresti-65099.html ) 3-4
bucăți,
·
sare
iodată,
·
piper
proaspăt măcinat,
·
delikat
de pui 1 linguriță,
·
usturoi
3-4 căței,
·
maioneză
a la Panacris cca. 200 g.
MOD
DE PREPARARE
Pieptul
de pui se pune la fiert în apă rece asezonat cu puțin delikat, sau sare și
piper;) Ciupercile curățate se pun la fiert, deasemenea în apă asezonată
cu sare și piper sau o linguriță de Delikat de legume.
După ce s-au fiert
ingredientele, se strecoară, se lasă la răcit apoi se toacă mărunt cu ajutorul
mixerului sau cu cuțitul. la fel se procedează și cu castraveții.
Între timp se
pregătește maioneza dintr-un ou, cu ajutorul blenderului;) Se amestecă puiul,
ciupercile, usturoiul pisat mărunt și maioneza, până se înglobează toate
ingredientele.
Se lasă la rece cca. 3 ore sau până a doua zi. Se servește pe
pâine prăjită;) Spor și poftă bună!
SunFood aniverseaza 8 ani, astfel ca Diva in bucatarie, gazduieste un concurs aniversar. Cu aceasta reteta particip la concursul organizat pentru acest eveniment. De data asta ceva simplu și la îndemâna oricărei gospodine începătoare ;)
Interesant, savuros și plăcut la gust! ;)
SALATĂ DIN PORUMB, FASOLE, CEAPĂ ROȘIE ȘI RODIE
INGREDIENTE:
Boabe de porumb de la Sun Food 1 conservă,
Patru feluri de fasole de la Maxim 1 conservă,
Ceapă roși de apă ½ bucată,
Rodie 1 bucată,
Salată verde,
Pentru dressing:
Ulei de măsline 4-5 linguri,
Zeamă de la o rodie,
Sare iodată,
Piper proaspăt măcinat,
Zeamă de la o limetă.
MOD DE PREPARARE:
Într-un vas mare punem boabele de porumb, boabele de fasole, toate scurse de zeamă ceapa tăiată julien și boabele de rodie.
Se amestecă ușor, se asezonează de sare, piper, uleiul de măsline, zeama de rodie și lămâie.
Apoi se ”purcede” la așezarea în vasele de servire;) Salata spălată și ruptă cu mână, nu tăiată cu cuțitul, se așează ”artistic” , în recipientele de servire. Apoi se adaugă 2-3 linguri din salata de mai sus.
Se ornează după gustul fiecăruia ;)
INGREDIENTE:
Cartofi roșii 6 bucăți,
Ceapă verde 6 fire,
Tofu afumat Inedit 100
g,
Sare iodată,
Ulei de măsline cu
aromă de usturoi,
Măsline verzi umplute
cu ardei 2 linguri,
Castraveți murați 2
bucăți,
Salată mixtă pentru
iarnă Panacris (http://www.bucataras.ro/retete/salata-mixta-pentru-iarna-36335.html)
2 linguri,
Zeamă de la 1 lămâie,
Oțet balsamic 1lingură,
Piper proaspăt măcinat.
MOD DE PREPARARE:
Cartofii se pun la
fiert în coajă, cca. 20 de minute în apă rece cu puțină sare. După ce s-au
fiert cartofii se curăță de coajă, se taie cubulețe, încă fierbinți, se
stropesc cu ulei de măsline. Între timp ceapa verde se curăță, se toacă mărunt
și se adaugă la cartofi. Castraveții
tocați cubulețe, salată mixtă (http://www.bucataras.ro/retete/salata-mixta-pentru-iarna-36335.html),
brânza tofu afumată, deasemenea tăiată cubulețe, măslinele tăiate în jumătăți
se adaugă la cartofi și ceapă amestecându-se ușor, până se înglobează toate
ingredientele. Se asezonează de sare, piper, oțet și zeamă de lămâie. Se dă le
rece cca. 15 minute ptr. a se împreuna gusturile. Poftă bună!
INGREDIENTE:
Cartofi roșii 6 bucăți,
Ceapă verde 6 fire,
Ton în suc propriu 1
conservă,
Sare iodată,
Ulei de măsline cu
aromă de usturoi,
Capere 2 linguri,
Zeamă de la 1 lămâie,
Piper proaspăt măcinat.
MOD DE PREPARARE:
Cartofii se pun la
fiert în coajă, cca. 20 de minute în apă rece cu puțină sare. După ce s-au
fiert cartofii se curăță de coajă, se taie cubulețe, încă fierbinți, se
stropesc cu ulei de măsline. Între timp ceapa verde se curăță, se toacă mărunt
și se adaugă la cartofi. Tonul se scurge
de zeamă, se mărunțește și se adaugă la amestecul de ceapă și cartofi. Se
adaugă caperele, se amestecă ușor se asezonează de sare, piper și zeamă de
lămâie. Se dă le rece cca. 15 minute ptr. a se împreuna gusturile. Poftă bună!
SALATĂ DE CARTOFI CU SALAM ȘI OUĂ
INGREDIENTE:
Cartofi roșii 6 bucăți,
Ceapă verde 6 fire,
Salam țărănesc 100 g,
Ouă de rață 2 bucăți,
Sare iodată,
Ulei de măsline cu
aromă de usturoi,
Castraveți murați 2
bucăți,
Ardei copți conservați
în oțet Panacris,
Zeama de la ardei copți
1 lingură,
Piper proaspăt măcinat.
MOD DE PREPARARE:
Cartofii se pun la
fiert în coajă, cca. 20 de minute în apă rece cu puțină sare. După ce s-au
fiert cartofii se curăță de coajă, se taie cubulețe, încă fierbinți, se
stropesc cu ulei de măsline. Între timp ceapa verde se curăță, se toacă mărunt
și se adaugă la cartofi. Castraveții și
ardeii kapia se toacă cubulețe. Ouăle se
fierb cca. 4 minute în apă clocotită, se trec sub jet de apă rece, apoi se
curăță de coajă și se toacă cubulețe. Salamul se mărunțește de asemenea. Castraveții,
ardeii, ouăle, salamul, se adaugă la amestecul de cartofi și ceapă. Totul se
asezonez de sare, piper și zeamă de la ardeii kapia copți, amestecându-se ușor
pentru a se îngolba toate ingredientele. Se dă le rece cca. 15 minute ptr. a se
împreuna gusturile. Poftă bună!
SALATĂ DE BOUEF
INGREDIENTE:
- piept de pui rotisat 1 bucată de cca. 350 g,
- morcovi 6 bucăți,
- cartofi 6 bucăți,
- castraveți murați 6 bucăți,
- gogoșari murați 6 bucăți,
- maioneză cca. 300 g
MOD DE PREPARARE:
Morcovii se pun la fiert în apă clocotită cu puțină sare, cca.15
minute neacoperit. Cartofii se fierb în apă rece cu puțină sare cca. 25 de
minute la foc mediu, neacoperit. Pieptul de pui rotisat, morcovii, cartofii,
castravetii si gogșarii se taie
bucățele, apoi se amestecă ușor până se amestecă toate ingredientele. Se adaugă
maioneza, păstrându-se cca. 3 linguri ptr ornat.
Pofta bună!
INGREDIENTE:
- sparanghel 1 conservă,
- ouă de perpeliță 6 bucăți,
- pătrunjel proaspăt 1 legătură,
- zeamă de lămâie 2 linguri,
- sare iodată 2 g,
- piper proaspăt măcinat 1 g.
MOD DE PREPARARE:
Se fierb ouăle de prepeliță în apă cu puțină sare, cca. 8 minute.
Sparanghelul se taie mărunt.
Ouăle se curăță de coajă și se taie în patru.
Se adaugă la sparnghelul mărunțit.
Se asezonează de sare, piper și zeamă de lămâie. Se presară pătrunjelul tocat mărunt și se servește rece. Poftă bună!
Un comentariu:
Foarte bune salatele. As dori si eu o portie din ce cu sparanghel. :)
Pup
Trimiteți un comentariu