FRIPTURĂ DE MIEL
CU ANANAS, CIUPERCI ȘI ROȘII
Da, de data asta o altă variantă a fripturii
de miel. De data asta a fost provocarea #provocareaSunfoo,
SunFood Fructe Si Legume.
Am adus nou cubulețe de ananas combinate cu roșii și ciupercuțe, asezonate cu
rozmarin. O combinație reușită, gustul dulce acrișor a venit perfect lângă
carnea de miel. Gata cu vorbăria spor la treabă, dacă anul acesta am adus
târziu rețeta, vă va fi de folos anul viitor;)
INGREDIENTE:
Pulpe de miel 2
bucăți,
Pentru marinadă:
sare iodată,
mix de piper (alb, negru, roșu și coriandru) 2-3 lingurițe,
rozmarin
proaspăt,
ulei de măsline
extravirgin 2-3 linguri,
lămâie 2 bucăți,
foia de dafin
3-4 bucăți,
usturoi 4-5 căței,
vin alb demise 250
ml,
apă cât să
acopere carnea.
Pentru copt:
ulei de măsline extravirgin 2-3 linguri,
bucăți de ananas
din compot de la SunFood,
roșii cubulețe de la SunFood 1 conservă,
ciuperci tăiate
1 borcan de la SunFood,
usturoi 4-5
căței,
slănină de porc
afumată cca 50g,
ulei de măsline
extravirgin.
MOD DE PREPARARE:
Pulpele de miel
se curăță dacă sunt prea grase, adică de acel ”său” cum i se spune. De data
asta am lăsat un mic strat de grăsime. Bucățile se așează într-un vas pentru
marinat, se înțeapă cu aparatul de frăgezit, dacă nu dețineți un astfel de
instrument, atunci folosiți un cuțit cu vârful subțire și bine ascuțit, apoi se
ung cu ulei de măsline, se asezonează de sare, piper, rozmarin, usturoiul zdrobit, foi de dafin,
felii de lămâie, vinul alb și apă atât cât
să acopere carnea, se pun capac și se lasă câteva ore la rece, cel mai bine de
seară până dimineață.
Se scot pulpele de miel din marinadă, se curăță de
excesul de condiment, apoi se așează într-o tavă termorezistentă. Se asezonează
cu ulei de măsline, se adaugă cubulețe de slănină afumată și cățeii de usturoi,
zdrobiți. Se pun la copt necoperit cca. 10 minute, la 250 grade, cât să se
rumenească puțin, apoi se acoperă și se dă la copt, cca. 60 de minute la 200
grade.
Spre finalul gătirii se adaugă bucățile de ananas, ciupercile și roșiile
tocate, toate de la SunFood, se asezonează cu rozmarin proaspăt, lăsându-se încă
15 minute la copt, ca să se îmbine
aromele.
Friptura se servește fierbinte alături de sosul obținut, ca atare sau
acompaniat de un piure pufos din cartofi. Spor și poftă bună!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu