joi, 16 aprilie 2015

FRIPTURĂ DE MIEL CU ANANAS, CIUPERCI ȘI ROȘII

FRIPTURĂ DE MIEL CU ANANAS, CIUPERCI ȘI ROȘII


Da, de data asta o altă variantă a fripturii de miel. De data asta a fost provocarea #provocareaSunfoo, SunFood Fructe Si Legume. Am adus nou cubulețe de ananas combinate cu roșii și ciupercuțe, asezonate cu rozmarin. O combinație reușită, gustul dulce acrișor a venit perfect lângă carnea de miel. Gata cu vorbăria spor la treabă, dacă anul acesta am adus târziu rețeta, vă va fi de folos anul viitor;) 

INGREDIENTE:

Pulpe de miel 2 bucăți,
Pentru marinadă:
sare iodată,
mix de piper (alb, negru, roșu și coriandru) 2-3 lingurițe,
rozmarin proaspăt,
ulei de măsline extravirgin 2-3 linguri,
lămâie 2 bucăți,
foia de dafin 3-4 bucăți,
usturoi 4-5 căței,
vin alb demise 250 ml,
apă cât să acopere carnea.
Pentru copt:
ulei de măsline extravirgin 2-3 linguri,
bucăți de ananas din compot de la SunFood,
roșii cubulețe de la SunFood 1 conservă,
ciuperci tăiate 1 borcan de la SunFood,
usturoi 4-5 căței,
slănină de porc afumată cca 50g,
ulei de măsline extravirgin.

MOD DE PREPARARE:


Pulpele de miel se curăță dacă sunt prea grase, adică de acel ”său” cum i se spune. De data asta am lăsat un mic strat de grăsime. Bucățile se așează într-un vas pentru marinat, se înțeapă cu aparatul de frăgezit, dacă nu dețineți un astfel de instrument, atunci folosiți un cuțit cu vârful subțire și bine ascuțit, apoi se ung cu ulei de măsline, se asezonează de sare, piper, rozmarin, usturoiul zdrobit, foi de dafin, felii de lămâie,  vinul alb și apă atât cât să acopere carnea, se pun capac și se lasă câteva ore la rece, cel mai bine de seară până dimineață. 








Se scot pulpele de miel din marinadă, se curăță de excesul de condiment, apoi se așează într-o tavă termorezistentă. Se asezonează cu ulei de măsline, se adaugă cubulețe de slănină afumată și cățeii de usturoi, zdrobiți. Se pun la copt necoperit cca. 10 minute, la 250 grade, cât să se rumenească puțin, apoi se acoperă și se dă la copt, cca. 60 de minute la 200 grade. 
Spre finalul gătirii se adaugă bucățile de ananas, ciupercile și roșiile tocate, toate de la SunFood, se asezonează cu rozmarin proaspăt, lăsându-se încă 15 minute la copt, ca să se  îmbine aromele. 


Friptura se servește fierbinte alături de sosul obținut, ca atare sau acompaniat de un piure pufos din cartofi. Spor și poftă bună!



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu