TARTĂ CU ANANAS ȘI CĂPȘUNI
Pentru provocarea #provocareaSunfood și SunFood Fructe Si Legume, am preparat și o delicioasă tartă cu ananas și căpșuni. Rapidă și delicioasă, abia am prins căteva poze de prezentare. Spor și succes!
INGREDIENTE:
PENTRU TARTĂ:
Făină albă de grâu 100 g,
Zahăr pudră 65 g,
Sare iodată 1 praf,
Nuci măcinate 65 g,
Unt grăsime 68 % 65 g.
PENTRU UMPLUTURĂ:
Lapte 400 ml,
Budincă de căpșuni Dr. Oetker 1 plic,
Zahăr 3 linguri,
Ananas bucăți 1 conservă de la SunFood,
Căpșuni proaspete 300 g,
Tort Gelee ( gelatină roșie) de la Dr
Oetker 1 plic,
MOD DE PREPARARE:
Se amestecă ingredientele uscate, apoi se adaugă untul la temperatura
camerei, se frâmăntă aluatul până se înglobează toate ingredientele.
Se unge o
formă de tartă, (cu diametrul 26 cm), cu puțin unt sau se tapetează cu foaie de
pergament, se dă tarta la copt la 200 g în cuptorul electric sau la treapta 3
în cel cu gaz, cca. 12-15 minute, se scoate din cuptor după ce a trecut testul
scobitorii și se lasă la răcit.
Pentru cremă se prepară budinca conform
indicațiilor de pe ambalaj, apoi se toarnă în tarta răcită. Fructele din
conservă și cele proaspete se așează după preferința voastră.
Gelatina se
dizolvă în sucul rămas de la conserva de ananas, se adaugă 2-3 linguri de zahăr
și se pune la fiert, după primul clocot se dă deoparte, lăsându-se la răcorit. Se
adaugă peste fructele din tartă începând din mjiloc spre exterior.
Tarta se dă
la rece ptr minim 3 ore, cel mai indicat ar fi până a doua zi. Spor și poftă
bună!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu