sâmbătă, 30 mai 2015

PÂINICI CU BRÂNZĂ

Provocările continuă;) Așa pe ultima sută de metri aduc o rețetă cu aluat dospit;) Luna aceasta gazda provocării este Simona http://sim0na-world.blogspot.ro/2015/04/provocarea-traditie-si-gastronomie.html
De data aceasta am folosit ouă de prepeliță, care sunt tare proaspete și bune. Mulțumesc https://www.facebook.com/mihaidumitru.romania și +Gina Bradea  Aaaa și nu în ultimul rând, vă invit la Concurs: TRADIȚIE SI GASTRONOMIE ROMANEASCĂ, +Gina Bradea  și  http://ouadeprepelitainbucuresti.com/ va invita la concurs! Dati clik pe link si puteti castiga 120 oua de prepelita proaspete:  http://pofta-buna.com/concurs-traditie-si-gastronomie-romaneasca/  Bafta tuturor:) 










INGREDIENTE:
Faină albă de grâu  500 g.,
ulei de măsline 3 linguri,
apă cca. 350 ml,
sare iodată 1 lingură,
îndulcitor Green Sugar 3 pliculețe,
drojdie uscată Dr Oetker 1 plic,
telemea  veche de oaie 250 g,
Pentru toping:
ou ă de prepeliță 3 bucăți,
cașcaval ras cca 100 g,
mix de semințe cca. 50 g.

MOD DE PREPARARE :

În recipientul mașinii de pâine se pune apa, făina cernută, sarea, zahărul, de data aceasta am folosit îndulcitor de la SugarGreen, uleiul și drojdia (Atenție! Păstrați această ordine dacă vreti să crească aluatul!!!) Se programeaza aparatul pentru frământat și dospit, care dureaza 90 de minute.  Când s-a terminat programul, se scoate aluatul, se întinde, se taie  pătrățele.
Se pune pe fiecare pătrațea câte o bucată de telemea. Se închid pătrațelele ca și un "cadou", se pun în tava și se ung cu ouăle de prepeliță bătute spumă.





Se presară cașacavl ras și mix de semințe. Pâinicile se dau la copt în cuptorul preîncins cca. 20 minute la 200 grade.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu