miercuri, 30 septembrie 2015

RULADA DIN CARNE TOCATĂ UMPLUTĂ CU PORUMB, ARDEI ȘI CAȘCAVAL

RULADA DIN CARNE TOCATĂ UMPLUTĂ CU PORUMB, ARDEI ȘI CAȘCAVAL



Nemaipomenită! Când am vizualizat-o la ValCaludia, Bucătăraș Minunat;),  am zis daaaa, e pe gustul Zmeilor, mai ales ptr pachetul de la școală sau servici :D Tot s-a lansat concursul ”Pachetelul vesel ", pe site-ul www.bucataras.ro,  zis și făcut. Zmeii au savurat-o cu plăcere. M-am inspirat de aici: http://www.bucataras.ro/retete/rulada-din-carne-tocata-cu-porumb-si-cascaval-65061.html. Mulțumesc SunFood pentru conservele minuntate! ;)


INGREDIENTE:

Carne tocată amestec vită + porc cca. 600 g,
Ceapă galbenă 1 bucată mică,
Usturoi 2 căței,
Ardei kapia 1 bucată,
Ou 1 bucată,
 Pâine veche de o zi 4 felii,
Boabe de porumb din conservă SunFood,
Cașcaval Delaco 100 g,
Sare iodată,
Piper proaspăt măcinat,
Boia dulce de ardei ½ linguriță,
Pentru topping:
Pesmet alb 3-4 linguri,
Semințe de susan 2-3 linguri

MOD DE PREPARARE:


Feliile de pâine se pun la înmuiat într-un bol încăpător în apă rece, cca. 4-5 minute. Ceapa, usturoiul se curăță și se toacă mărunt. Carnea tocată se amestecă cu oul, pâinea stoarsă bine de apă, ceapa, usturoiul, amestecându-se energic ce se înglobează toate ingredientele. Apoi se asezonează de sare, piper și boia de ardei dulce. 



Pe o foaie de pergament, se presară pesmetul amestecat cu semințele de susan, peste care se întinde amestecul de carne, ușor cu palmele, până ce se obțineo ”foiae” de cca. 1 deget grosime. 
Se așează boabele de porumb de la https://www.facebook.com/conservesanatoaseSunFood,  ardeii tăiați fâșii pe toată suprafața, apoi se presară cașcavalul ras. 









Se rulează strâns rulada de carne, apoi se așează într-o formă de chec/cozonac, unsă cu ulei, apoi se dă la în cuptorul preîncins cca. 60 de minute la 180 grade, până ce se rumenește rulada. 





Se lasă la răcit și se servește rece, ca atare între două felii de pâine sub formă de sandwich, asezonat cu frunze de salată, sau ca fel principal lângă o garnitură pe măsură. Spor și poftă bună! 






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu