vineri, 20 noiembrie 2015

CHIFTELE DIN OREZ ASEZONATE CU CURRY

CHIFTELE DIN OREZ ASEZONATE CU CURRY

Pentru provocarea Weekend cu spor, am adus o nouă variantă a chifteluțelor din orez deja preparat ;)  http://panacris.blogspot.ro/2015/10/provocarea-weekend-cu-spor.htmlO nouă alternativă al chiftelelor fără carne. Delicioase!

INGREDIENTE:

Orez 250 g,
Apă 750 ml.,
Sare iodată,
Piper proaspăt măcinat,
Boia de ardei dulce,
Praf de curry,
Ouă de găină 1 bucată,
Cașcaval ras 4 linguri,
Salam țărănesc cca. 50 g,
făină albă de grâun 1 lingură,
Pesmet auriu cca. 2 linguri,
Ulei de palmier pentru prăjit.
PENTRU SERVIT:
sos tzatziki,
sos de mărar;) sau de ce nu sos roșu ;)

MOD DE PREPARARE:

Acest preparat îl faceți atunci când mai rămâne o mână de orez de la vrei garnitură. Dacă nu atunci procedați în felul următor. Orezul se pune la fiert în apă rece, într-un vas special în cazul meu Multicooker de la Phillips, sau într-un vas cu fundul tripul că să nu se prindă, cu puțină sare.

 După ce s-a fiert orezul, se curge de excesul de apă și se lasă la răcorit, cel mai bine până a doua zi. În orezul răcit se adaugă salamul tăiat cubulețe, ouăle, cașcavalul ras, pesmetul auriu, făina, se asezonează de sare, curry, piper și boia, apoi se amestecă energic până ce se înglobează ingredientele. 

Uleiul de palmier se pune la încins într-o tigaie, apoi se formează chifteluțele cu mâna udă,  se tăvălesc prin pesmet apoi se pun la prăjit. Se servesc fierbinți cu sos de tzatziki sau de mărar, sau chiar o simplă smântână.


Spor și poftă bună!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu