INGREDIENTE
Aluatul:
Ouă 3 bucăți,
Ulei de floarea soarelui 50 ml,
Făină albă de grâu 250 g,
Smântână grăsime 3 % 4 linguri,
Praf de copt 1 plic,
Delikat de legume 2 lingurițe.
Umplutura:
Ciuperci 1 conservă,
Ceapă galbenă 1 bucată,
Morcov 1 bucată medie,
Sare iodată 2 lingurițe,
Ulei de floarea soarelui 1 lingură.
MOD DE PREPARARE
Prima oară se pregătește umplutura. Ceapa și morcovul
curățate se toacă mărunt, apoi se călesc în puțin ulei, până devin translucide. Apoi se adaugă ciupercile scurse
de lichidul din conservă, tocate mărunt, asezonându-se cu sare iodată,
lăsându-se la călit încă vreo 3 minute. Umpultura se lasă la răcit până ce se
pregătește aluatul.
Ouăle se bat energic cu smântâna, uleiul și făina cernută,
împreună cu praful de copt și apoi se asezonează cu sare.
Din această
compoziție se iau două linguri și se adaugă amestecului de ciuperci. Intr-o
tavă de chec tapetată cu hârtie de pergament se toarnă aluatul, iar în mijloc
se pune ușor cu lingura umplutura. Se pune la copt în cuptorul preîncins cca.
35 de minute la 200 grade.
După ce trece testul scobitorii, se scoate checul, apoi se
lasă la răcit.
Spor și poftă bună!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu