PATE DIN FICAT DE PUI – VARIANTA ÎMBUNĂTĂȚITĂ
INGREDIENTE
Ficăței de pui 300 g,
Vin
alb demisec de Ostrov 100 ml,
Ceapă
galbenă 1 bucată mare,
Boia
dulce de ardei 1/2 linguriță,
Nucșoară
rasă 1/3 linguriță,
Unt
grăsime 60 % 100 gr,
Sare iodată după gust,
Piper
proaspăt măcinat după gust,
Untură
de gâscă 2 linguri,
Muștar
cu ierburi 2 linguri.
MOD DE PREPARARE REȚETĂ:
Ficățeii
spălați și curățați de eventualele vinișoare verzui L, se pun la gătit într-un vas cu
nonaderent, cu grăsimea de gâscă ( dacă nu aveți puteți folosi unt grasime
60%), la foc iute, neacoperit, cca 2-3 minute. După ce s-au albit ficățeii, se
adaugă ceapa tocată mărunt, lăsându-se încă vreo 2 minute la gătit.
Apoi se
stinge cu vinul și se lasă la gătit, până ce se evaporă vinul, dar atenție să
mai rămână puțin sos în vas. Se asezonează de sare, piper, nucșoară, boia și
muștar, apoi toată compoziția, se transfer în vasul unui bleneder, sau mixer și
se mixează până ce se obține un amestec fin.
Untul moale se amestecă cu pasta rece,
până ce se omogenizează. Se depozitează în casserole de sticlă la rece și se
servește pe felii de pâine, acompaniate de castraveți sau ceapă roșie. Spor și
poftă bună! ;)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu