sâmbătă, 26 decembrie 2015

FURSECURI FRAGEDE CU VANILIE ȘI PORTOCALE

FURSECURI FRAGEDE CU VANILIE ȘI PORTOCALE



O nouă provocare, o nouă rețetă de fursecuri delicioase și fragede cu vanilie și aromă de portocale, preparate pentru Mos Craciun în cadrul campaniei de iarnă a lui ”Dr. Oetker care îmbie pe toată lumea să intre într-o lume de sărbători altfel, într-o lume de prajituri.  Anul acesta, povestea sărbătorilor este într-adevăr povestea prăjiturilor.”
De cum le-am savurat pe blogul dragei Timea, http://retetetimea.ro/fursecuri-fragede/, am rămas cu gândul la ele. Acum le-a venit rândul!

INGREDIENTE

unt sau margarina Rama Maestro 250 g
zahăr tos 150 g,
sare iodată 2 g,
zahăr vanilinat Dr. Oetker 2 plicuri,
esență de portocale Dr. Oetker 1 lingură,
ouă 1 bucată plus 3 gălbenușuri,
făină albă 250 g,
amidon Gustin Dr. Oetker 150 g
Pentru decorare:
1 plic glazura neagra Dr. Oetker (100g)
bombonele colorate pentru ornat Dr. Oetker

MOD DE PREPARARE:

Într-un bol înalt se amestecă energic untul/margarina împreună cu zahărul și zahărul vanilinat, până ce se omogenizează și topește zahărul. Apoi se adaugă pe rând, oul întreg, cele trei gălbenușuri, și esența de portocale, amestecându-se ușor, până ce se înglobează toate ingredientele. Făina se cerne împreună cu amidonul și sarea în compoziția cremoasă amestecându-se ușor până se obține un aluat ”molcuț”.



Cu ajutorul aparatului pentru fursecuri, sau cu al unui poș, se sprițează forme, direct în tava de copt tapetată cu foaie de pergament.


(Mama, mă superviza pe Skype :D )))
Fursecurile se pun la copt în cuptorul preîncins, cca. 15 minute la 180 grade.



După ce s-au copt fursecurile, se transferă pe un grătar și se lasă la răcit. Glazura de la Dr. Oetker, se pune la topit în apă fierbinte sau la cuptorul cu microunde.





Fursecurile se ornează cu galuza fierbinte apoi se decorează cu bombonele colorate de la Dr. Oetker. După ce s-a întărit glazura, fursecurile se pot păstra în recipient de sticlă sau cutie de tablă, chiar și două săptămâni. Poftă bună și spor la treabă.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu