IEPURE
LA CUPTOR CU SOS DE ROȘII, PRAZ ȘI MĂSLINE
Ingrediente:
Pulpe
de iepure 3-4 bucăți,
pentru
marinadă:
oțet de zmeură 100 ml,
mix
de piper boabe (alb, verde, negru și
coriandru) 1 lingură,
ulei
de măsline 100 ml,
apă
500 ml,
vin
rose 500ml,
foaie de dafin 1 bucată,
oregano
proaspăt 2-3 fire.
pentru
sos:
ulei
de măsline,
praz
cca 500 g,
vin alb 100 ml,
roșii cubulețe de la Sun Food 1 conservă,
foaie
de dafin 1 bucată,
usturoi
5-6 căței,
măsline
negre cca 200 g,
cimbru,
oregano 2-3 fire,
sare iodată,
mix
de piper boabe (alb, verde, negru și
coriandru) 1 lingură.
MOD
DE PREPARARE:
Pulpele de iepure se curăță de eventualele
impurități, se spală și se așează într-un vas încăpător pentru marinare.
Se
amestecă toate ingredientele pentru marinadă și se taornăpeste carne, atenție,
carnea să fie acoperită în totalitate.
Se acoperă vasul și se lasă la rece cca.
24 de ore. După ce se scoate carnea de la marinat, se spală, apoi se așează
într-o tavă termorezistentă, se stropește cu ulei de măsline, se condimentează
cu mix-ul de piper, foia de dafin, apoi se adaugă roșiile cubulețe, prazul
tăiat rondele și măslinele opărite între timp.
Se asezonează de sare și
mirodenii, apoi se adaugă vinul, se acoperă tava și se pune la cuptorul preîncins
cca. 40 de minute la foc mediu. După cele 40 de minute, friptura se descoperă
și se mai lasă cca. 10 minute la gătit, cât să prindă culoare.
Friptura se
servește fierbinte cu pâine de casă. Spor și poftă bună!
2 comentarii:
Felicitari Cris.Se vede ca ai mai gasit energia necesara si pentru blog.
Cred ca a fost delicios iepurele.
Dia, multumesc tare mult! Printre unele și altele, sper sa fac fata ;)
Trimiteți un comentariu