marți, 16 iunie 2015

PREPELIȚIE ÎN FOI DE VIȚĂ

PREPELIȚIE ÎN FOI DE VIȚĂ


Datorită provocării lui +Gina Bradea, am redescoperit aroma savuroasă a cărnii de prepeliță. Sunt bucuroasă că am achiziționat carne de prepeliță de la ferma de prepelite japoneze din Fundeni http://ouadeprepelitainbucuresti.com/ . Mulțumesc Mihai Dumitru https://www.facebook.com/mihaidumitru.romania?fref=ts, pentru livrarea rapidă și în deplină siguranță alimentară. Totodată vă invit la concurs, puteți câștiga 120 de ouă de prepeliță foarte, foarte proaspete, accesați link-ul urmați pașii simpli http://pofta-buna.com/concurs-traditie-si-gastronomie-romaneasca/ Acum să trecem la treabă:  

INGREDIENTE:

Prepelițe curățate 4-5 bucăți cca. 1000 g,
Ficat de prepeliță,
Ulei de măsline,
Foi de viță de vie proaspete mai mari cca. 10 bucăți,
Sare iodată,
Felii de bacon cca. 100 g,
Vin alb demisec cca. 200 ml.
Sfoară de bucătărie.

                                                        MOD DE PREPARARE:    

Prepelițele curățate, se sărează puțin. Din măruntaiele de prepeliță se foloseșe doar ficatul curățat și eventualele oușoare din interiorul păsării.


Acestea se introduc în cavitatea prepeliței. Frunzele de viță se suprapun câte două, în așa fel încât să se poată înveli prepelița, apoi se ung cu puțin ulei de măsline, se așează înaripata și se închide ca și o sarma uriașă.

 Pachețele se sigilează cu felii subțiri de bacon, sau slănină afumată din dotare, apoi se leagă strâns cu ață de bucătărie.
 Se așează într-o tavă termorezistentă, și se dau la copt cca. 30 de minute la foc mediu. 



Din când în când se ung pachețelele, cu sosul format în tavă, după 20 de minute se adaugă vinul, apoi se mai lasă la gătit în cuptor cca. 10 minute. Se servesc ca atare cu salată de sezon și/sau garnitura preferată. 






Simplu, gustos și arătos!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu