marți, 23 iunie 2015

BRIOȘE APERITIV CU CUȘ-CUȘ, CARNE, PORUMB ȘI MULTE LEGUME

Cu această rețetă particip la Provocarea Weekend cu spor,a cărei inițiatoare este  @Ștefania Anastasiu, iar în această luna gazdă este Maria Udrea alias  Merișor, http://merisor67.blogspot.ro/p/salate.html. Draga de ea  ne-a propus pentru provocare să pregătim ce dorim din Aperitive, Salate și Dulciuri. Am ales rețeta de brioșe aperitiv cu cuș-cuș și carne. Nah, am schimbat un pic rețeta, defect Panacris ;) Dar vă asigur că e la fel de bunăăăă;) Până să postez  rețeta sau ”evaporat” câteva brioșe :D, noroc că am avut ușa la bucătărie închisă pentru pozele de prezentare ;) Spor și poftă bună!


BRIOȘE APERITIV CU CUȘ-CUȘ, CARNE, PORUMB ȘI MULTE LEGUME

INGREDIENTE:
cuș-cuș 250 g,
apă în proporție de 3:1,
sare iodată 1 linguriță,
ouă de prepeliță 16 bucăți.
Pentru umplutură:
carne de vită din conservă 250 g,
ceapă galbenă 2 bucăți,
morcovi 1 bucată,
ardei copți din salată (adică marinați) 2-3 bucăți,
usturoi  1 căpățână,
ulei de măsline  2 linguri,
ouă  de prepeliță 8 bucăți,
roșii cubulețe de la http://www.sunfood.ro/  4-5 linguri,
porumb de la http://www.sunfood.ro/ 4-5 linguri,
oregano,
cașcaval Delaco ras cca 200 g.
P.S. Nu aveți nevoie de sare și piper deoarece carnea conservată e tare asezonată ;)


MOD DE PREPARARE:
 Pentru cușcuș:
 Se pune apa la fiert, după ce a început să bolborosească, se adaugă sarea și uleiul de măsline, apoi se adaugă cușcușul și se oprește focul. Se acoperă și se lasă la hidratat cca. 10 minute. După ce s-a umflat se strecoară pentru surplusul de apă și se amestecă cu ouăle de prepeliță bătute, apoi se lasă la odihnă.


Pentru umplutură:
Legumele (ceapa, usturoiul, ardeiul copt, morcovul) se curăță se toacă mărunt și se dau la dinstiut în puțin ulei și apă. Se adaugă carnea din conservă mărunțită, roșiile cubulețe,   porumbul din conserva SunFood, se asezonează de mirodenii, iar la final se oprește focul și se adaugă ouăle de prepeliță bătute, se amestecă energic ca să se încorporeze toate ingredientele.











Formele de brioșe se pregătesc, apoi se umplu cu o lingură de cușcuș, o lingură de umplutură, apoi din nou cușcuș, iar la final se presară cașcaval ras.







Se dau brioșele la copt în cuptorul preîncins cca. 25 de minute la 220 grade. Se servesc fierbinți cu adaos de ketchup, sau reci după gustul fiecăruia;) Spor și poftă bună! P.S. Pare complicat, dar chiar e simplu de preparat, mai ales dacă ai toate ingredientele la îndemână ;)









  

Un comentariu:

Merișor spunea...

Tare faine ti-au iesit si cred ca-s bune rau in combinatia asta!
Pup, Cris si multumesc pentru participare!

Trimiteți un comentariu