Cu
această rețetă particip la Provocarea Weekend cu spor,a cărei inițiatoare
este @Ștefania Anastasiu, iar în această
luna gazdă este Maria Udrea alias Merișor, http://merisor67.blogspot.ro/p/salate.html. Draga de ea ne-a propus pentru provocare să pregătim ce
dorim din Aperitive, Salate și Dulciuri. Am ales rețeta de brioșe aperitiv cu
cuș-cuș și carne. Nah, am schimbat un pic rețeta, defect Panacris ;) Dar vă
asigur că e la fel de bunăăăă;) Până să postez rețeta sau ”evaporat” câteva brioșe :D, noroc
că am avut ușa la bucătărie închisă pentru pozele de prezentare ;) Spor și
poftă bună!
BRIOȘE
APERITIV CU CUȘ-CUȘ, CARNE, PORUMB ȘI MULTE LEGUME
INGREDIENTE:
cuș-cuș
250 g,
apă
în proporție de 3:1,
sare
iodată 1 linguriță,
ouă
de prepeliță 16 bucăți.
Pentru
umplutură:
carne
de vită din conservă 250 g,
ceapă
galbenă 2 bucăți,
morcovi
1 bucată,
ardei
copți din salată (adică marinați) 2-3 bucăți,
usturoi
1 căpățână,
ulei
de măsline 2 linguri,
ouă
de prepeliță 8 bucăți,
roșii
cubulețe de la http://www.sunfood.ro/ 4-5 linguri,
porumb
de la http://www.sunfood.ro/ 4-5 linguri,
oregano,
cașcaval
Delaco ras cca 200 g.
P.S.
Nu aveți nevoie de sare și piper deoarece carnea conservată e tare asezonată ;)
MOD
DE PREPARARE:
Pentru
cușcuș:
Se pune apa la fiert, după ce a început să
bolborosească, se adaugă sarea și uleiul de măsline, apoi se adaugă cușcușul și
se oprește focul. Se acoperă și se lasă la hidratat cca. 10 minute. După ce s-a
umflat se strecoară pentru surplusul de apă și se amestecă cu ouăle de
prepeliță bătute, apoi se lasă la odihnă.
Pentru
umplutură:
Legumele (ceapa, usturoiul,
ardeiul copt, morcovul) se curăță se toacă mărunt și se dau la dinstiut în
puțin ulei și apă. Se adaugă carnea din conservă mărunțită, roșiile cubulețe, porumbul din conserva SunFood, se asezonează
de mirodenii, iar la final se oprește focul și se adaugă ouăle de prepeliță
bătute, se amestecă energic ca să se încorporeze toate ingredientele.
Formele de brioșe se pregătesc, apoi se umplu cu o lingură de cușcuș, o lingură de umplutură, apoi din nou cușcuș, iar la final se presară cașcaval ras.
Se dau brioșele la copt
în cuptorul preîncins cca. 25 de minute la 220 grade. Se servesc fierbinți cu adaos
de ketchup, sau reci după gustul fiecăruia;) Spor și poftă bună! P.S. Pare
complicat, dar chiar e simplu de preparat, mai ales dacă ai toate ingredientele
la îndemână ;)
Un comentariu:
Tare faine ti-au iesit si cred ca-s bune rau in combinatia asta!
Pup, Cris si multumesc pentru participare!
Trimiteți un comentariu