PANDIȘPAN CU RUBARBĂ ȘI
ZMEURĂ
INGREDIENTE:
Ouă de găină 8 bucăți,
Îndulcitor Green Sugar
8 pliculețe sau zahăr tos 8 linguri,
Făină albă de grâu 000, 8 linguri,
Praf de copt 1 plic,
Oțet aromat de căpșuni
1 lingură,
Sare iodată
1/2linguriță,
Zmeură proaspătă 200 g,
Rubarbă 200 g,
Îndulcitor Green Sugar
8 pliculețe sau zahăr tos 8 linguri,
Pentru ornat:
Zahăr pudră vanilinat
MOD DE PREPARARE:
Zmeura se trece sub un
jet de apă, apoi se pune într-o strecurătoare. Tijele de rubarbă se curăță, atenție
frunzele sunt otrăvitoare, deci trebuiesc înlăturate, apoi se mărunțesc. Peste zmeură
și rubarbă se presară îndulcitorul Green Sugar sau zahărul tos, câte 4
plicuțele/linguri pentru fiecare.
Gălbenușurile se
amestecă energic cu îndulcitorul/zahărul, zahărul vanilinat, până se dubelază cantitatea,
apoi se adaugă praful de copt împreună cu făina și se amestecă până se
omogenizează compoziția.
Albușurile ținute cca.
60 de secunde la temperatura camerei se bat energic, eu l-am exploatat de THOR
;) cu un praf de sare și 1 lingură de oțet aromat cu căpșuni ;) După ce s-a
obținut o spumă fermă din albușuri, se adaugă crema de gălbenușuri,
amestecându-se ușor, până ce se vor îngloba toate ingredinetele. Aluatul
obținut se toarnă într-o tavă tapetată cu foaie de pergament, unsă cu unt/ulei,
eu am omis acest fapt și am cam avut ceva de furcă L((
Se presară fructele în proporții egale, apoi se dă prăjitura la copt în
cuptorul preîncins cca. 10 minute la 200 grade, apoi 25 de minute la 180 grade.
După ce trece testul scobitorii, se oprește cuptorul și se lasă la răcit în
cuptor cu ușa întredeschisă. La servire se pudrează cu zahăr farin. Spor și
poftă bună! :-*
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu