luni, 29 iunie 2015

PLĂCINȚELE CU CARNE ȘI CIUPERCI BRUNE


Gazda lunii IUNIE în provocarea lansată de Gina Bradea, adică : http://pofta-buna.com/traditie-si-gastronomie-romaneasca-2/ , este draga de Sidonia cu minunatul blog: În bucătăria lui Sidi: http://sidyskitchen.blogspot.ro/2015/06/provocarea-traditie-si-gastronomie.html. Pe lângă articolul lunii lui Cireșar, aduc pe ultima sută de metri o plăcințele umplute cu carne și ciuperci ;) P.S. Coșulețul e marcă Panacris ;)




PLĂCINȚELE CU CARNE ȘI CIUPERCI BRUNE

PENTRU BLAT
Faină albă de grâu 500 g,
sare iodată 1 lingură,
zahăr sau îndulcitor 2 linguri,
drojdie uscată 1 plic,
apă 400 ml,
ulei de măsline 4 linguri.
Pentru frământat încă vreo două-trei linguri de ulei de măsline.

PENTRU UMPLUTURĂ: 

Carne tocată amestec vită+porc cca. 200 g,
Ceapă verde 3 fire,
Usturoi 2 căței,
Cartof 1 bucată,
Ulei de măline 2 linguri,
Ciuperci champignon brune cca. 100 g,
Ouă de prepeliță 8 bucăți ( ouă de găină 2 bucăți),
Sare iodată 20 g,
Mărar verde 1 legătură,
Piper proaspăt măcinat 1 g,
Boia de ardei dulce 1 g,
Pesmet  2 linguri,

PENTRU TOPPING:

Ouă de prepeliță 4 bucăți,
Sare iodată 1 linguriță.

MOD DE PREPARARE:

În recipientul mașinii de pâine se pune apa, făina cernută, sarea, îndulcitorul/zahărul, uleiul și drojidia (Atenție! Păstrați această ordine dacă vreti să crească aluatul!!!). 
Se programeaza aparatul pentru frământat și dospit, care dureaza 90 de minute.  

Între timp se prepară umplutura. Peste amestecul de carne tocată se adaugă ceapa, usturoiul și mărarul tocat tocate mărunt, cartoful ras de răzătoarea fină, pesmetul, ouăle și condimentele, apoi se frământă bine până se înglobează toate ingredientele. Apoi se trag la tigaie ciupercile tocate, în puțin ulei de măsline, după ce s-au ”înnmuiat” se adaugă și amestecul de carne ce se lasă la dinstiuit cca. 5 minute la foc mic.





Când s-a terminat programul, se scoate aluatul, se întinde, se taie  pătrățele.




Se pune câte o lingură din amestecul de carne și ciuperci în fiecare pătrățel.  Se închid pătrațelele ca și o carte, se apasă bine marginile, ca să se lipească, se pot presa cu o furculiță, apoi se pun în tava și se ung cu ouăle de prepeliță bătute spumă și se preasră cu sare.





Plăcințelele e se dau la copt în cuptorul preîncins cca. 20 minute la 200 grade. Spor și poftă bună! 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu