PRĂJITURĂ DIN
ALBUȘURI CU ZMEURĂ
INGREDIENTE:
Albuș de ou 1 cană,
cca. 7 bucăți,
Îndulcitor GreenSugar
100 g,
Făină albă de grâu 1
cană,
Praf de copt cu
șofran 1 plic,
Oțet de căpșuni 1
lingură,
Sare iodată 2 g,
Pudră de cacao 3
linguri,
Zmeură proaspătă o
cană.
MOD DE PREPARARE:
Albușurile se bat energic cu un
praf de sare și o lingură de oțet aromatizat.
După ce s-au albit și umflat se
adaugă îndulcitorul sau zahărul și se amestecă rapid până se obține o spumă
lucioasă.
Se adaugă făina și praful de copt cernut, apoi se amestecă ușor până
ce se înglobează în amestecul de albuș. Din compoziția rezultată, se pun
deoparte într-un castron un sfert din compoziție, ce se amestecă cu pudra de
cacao.
Într-o tavă tapetată se toarnă compoziția
albă, apoi cea cu pudra de cacao din loc în loc, deasupra se adaugă zmeura proaspătă.
Prăjitura se dă la copt în cuptorul preîncins cca. 20 de minute la 200 grade.
După ce trece testul scobitorii se scoate din cuptor, se lasă la răcit, după
care se pudrează cu zahăr. Spor și poftă bună!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu