BRIOSE CU CACAO
Vroiam ceva rapid,
simplu, fără foaie de copt, că tocmai s-a gătat :D și am găsit bunăciunile
astea pe pagina Laurei, by Laura, Lorra sau ByLaura ;)http://www.bucataras.ro/retete/briose-cu-cacao-66252.html,citit
și făcut ;) Super faine, mulțumesc pentru inspirație, erau de prea mult timp pe
lista de așteptare ;) Au ieșit 18 bucăți ;), mult mai multe decât mă așteptam ;)
INGREDIENTE
ouă 4 bucăți,
zahăr tos 200 g,
zahăr vanilinat și rom
de la LIDL,
ulei de rapiță 150 ml,
lapte 50 ml,
sare iodată 1/2
linguriță,
praf de copt 1 plic,
făină albă 000 nule 250
g,
cacao neagră Dr Oteker
50 g,
zeamă de la 1/2 lămâie
Pentru topping:
doi iepurași din
ciocolată ce încă n-au expirat, cca. 100 g,
smântână lichidă 2-3
linguri,
nuci cca. 10 bucăți.
MOD DE PREPARARE:
Ouăle se amestecă
energic cu zahărul, amestecul de zahăr vanilinat și rom de la LIDL, colecția
Deluxe, până ce se albesc. Apoi se adaugă uleiul și laptele, continuâdu-se
mixarea, până ce se obține o cremă pufoasă;)
Făina, cernută împreună cu praful
de copt, stins cu zeamă de lămâie, și cacaoa, se adaugă la amestecul de ouă. Se
continuă mixarea la nivel minim, până ce se înglobează toate ingredinetele și
se obține un amestec omogen.
În tava de brioșe, tapetată cu forme de hârtie se
adaugă cca. 2 linguri din compoziția rezultată, apoi se ăun tăvile la copt cca.
20 de minute la 200 grade, în cuptorul preîncălzit.
Între timp se topește
ciocolata pe baie de aburi, cu 2-3 linguri de smântână lichidă. După ce au
trecut testul scobitorii se scot din cuptor și se ornează cu glazură de
ciocolată, fulgi și miez de nucă. spor și poftă bună! ;)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu