Am acceptat o nouă provocare, Weekend cu spor, promovată de Stefy, alias http://stefyharnicutza.blogspot.ro/. Luna aceasta gazda a fost Lili, http://liligospodini.blogspot.ro/. Printre bunătățile oferite spre testare a ajuns la această minunăție;) http://liligospodini.blogspot.ro/2014/06/prajitura-rudy.html. Vin și eu cu varianta mea, ce nu diferă prea mult, dar vă asigur că e la fel de gustoasă;)
PRĂJITURA
RUDY
INGREDIENTE:
Pentru
blat:
făină
albă de grâu 400 g,
unt
250 g,
zahăr
tos 150 g,
gălbenuș
de ou 1 bucată,
sare iodată,
zahăr
vanilinat 1 plic,
praf
de copt 1 plic,
pudră
de cacao 2 linguri,
Pentru
umplutură:
brânză
de vaci 750 g,
zahăr
vanilinat 3 plicuri,
zahăr
tos 250 g,
coajă
de lămâie zaharistă 2 lingurițe,
MOD
DE PREPARARE
Untul se topește
la microunde cca. 60 de secunde, apoi se adaugă făina, un praf de sare iodată,
praful de copt, zahărul, pudra de cacao șu gălbenușul de ou, se frământă
bine, până ce se obține un aluat sfărâmicios, adică firimituri.
Pentru umplutură brânza
de vaci se amestecă energic cu ouăle, plus albușul rămas de la aluat, zahărul
tos, zahărul vanilinat și coaja de lămâie, până ce se înglobează toate
ingredientele.
În tava tapetată cu
foaie de pergament, se presară un strat de firimituri uniform, cât să se creeze
o bază ;)
apoi se toarnă crema de brânză,
iar ca strat final firiturimile
rămase ;)
Prăjitura se pune la copt în cuptorul preâncins cca.45 de minute la
foc mediu ;) După ce s-a răcit se presară zahăr pudră ;)
Simplă și delicioasă!
Mai mult a durat să scriu și pozez rețeta;) Spor și poftă bună! ;)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu