marți, 28 iulie 2015

PRĂJITURA RUDY

Am acceptat o nouă provocare, Weekend cu spor, promovată de Stefy, alias http://stefyharnicutza.blogspot.ro/. Luna aceasta gazda a fost Lili, http://liligospodini.blogspot.ro/. Printre bunătățile oferite spre testare a ajuns la această minunăție;) http://liligospodini.blogspot.ro/2014/06/prajitura-rudy.html. Vin și eu cu varianta mea, ce nu diferă prea mult, dar vă asigur că e la fel de gustoasă;) 


PRĂJITURA RUDYINGREDIENTE:

Pentru blat:
făină albă de grâu 400 g,
unt 250 g,
zahăr tos 150 g,
gălbenuș de ou 1 bucată,
sare iodată,
zahăr vanilinat 1 plic,
praf de copt 1 plic,
pudră de cacao 2 linguri,
Pentru umplutură:
brânză de vaci 750 g,
zahăr vanilinat 3 plicuri,
zahăr tos 250 g,
coajă de lămâie zaharistă 2 lingurițe,

MOD DE PREPARARE

 Untul se topește la microunde cca. 60 de secunde, apoi se adaugă făina, un praf de sare iodată, praful  de copt, zahărul, pudra de cacao șu gălbenușul de ou, se frământă bine, până ce se obține un aluat sfărâmicios, adică firimituri.
Pentru umplutură brânza de vaci se amestecă energic cu ouăle, plus albușul rămas de la aluat, zahărul tos, zahărul vanilinat și coaja de lămâie, până ce se înglobează toate ingredientele.

În tava tapetată cu foaie de pergament, se presară un strat de firimituri uniform, cât să se creeze o bază ;) 
apoi se toarnă crema de brânză, 
iar ca strat final firiturimile rămase ;) 
Prăjitura se pune la copt în cuptorul preâncins cca.45 de minute la foc mediu ;) După ce s-a răcit se presară zahăr pudră ;)Simplă și delicioasă! Mai mult a durat să scriu și pozez rețeta;) Spor și poftă bună! ;) 
Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu