Ehei, iată că am ajuns
la start;) Pentru prima oară în activitatea mea de blogger culinar, voi fi
gazda lunară a provocării Traditie si
gastronomie romaneasca, lansată de Gina
Bradea.
Bucătăria tradițională românească este foarte sățioasă,
savuroasă, încărcată cu multe bucate alese, majoritatea preparate din carne
(porc, vită, pasăre, miel, vânat sau pește) dar și legume, mai ales în perioada
de post. De preparatele dulci ce să spun: fel de fel de plăcinte, langoși,
gogoși, cozonaci, prăjiturele, torturi, numai delicatese.
După minunatele teme propuse de gazdele lunare de până acum, și
anume: Gina Bradea, http://pofta-buna.com/, Cerasela Badr el din http://saffronanddates.blogspot.ae/,
Simona http://sim0na-world.blogspot.ro/,
Sidonia Toncean, http://sidyskitchen.blogspot.ro/
și Margareta Cismasiu, http://margaretacismasiu.blogspot.ro/,
mi-a fost tare greu să mă decid pentru o temă abordabilă în această lună
minunată de vară, luna lui Gustar, o lună în care zarzavaturile și fructele
sunt ușor de achizionat.
Într-un moment de insipirație,
am decis că e tema va fi: CIORBE/SUPE: din carne, din legume, de ce nu din
fructe, calde sau reci.
În fiecare dintre regiunile
țării noastre: Banatul, Crișana, Maramureșul, Ardealul,
Moldova,
Oltenia, Muntenia și Dobrogea,
se prepară câte o ciorbă sau supă tradițională, așa că nu cred că va fi prea
grea provocare. Da știu, sunt zile caniculare, dar o ciorbă sau supă tot mai
gătim. ;) Am rugămintea să nu adăugați Delikat,Vegeta
sau altfel de adaosuri, decât ingredient natural, folosite de părinții și bunicii
noștri.
Celor care vor să participle
la această minunată provocare și nu au blog, site sau alt mediu online, pot trimite
pe adresa mea de mail: cristina_pana33@yahoo.com,
rețeta cu cel puțin două poze, care să fie originale.
Așa gata cu vorbăria, success
și spor la treabă!
P.S. Promit că vin în
timp util cu articolul despre obiceiurile și tradițiile luni lui Gustar ;)
2 comentarii:
Chiar ca ai avut inspiratie Crissule !!!
Pe caldurile astea , ciorbitele sunt deosebit de gustoase si se pot consuma atat calde cat si reci....o nebunie !
Eu ti-am facut doua zamuri pentru luna aceasta: o supa si o coirba.
Sunt gata facute , pozate, timp trebuie sa-mi mai gasesc sa le postez.
Te tzuc cu drag si mult succes la tema din aceasta luna !
Multumesc draga Sidonia, abia aștept să le savurez măcar online, dacă nu și real! :-*
Trimiteți un comentariu