CHEC
APERITIV CU PUI, ȘUNCĂ, CIUPERCI ȘI LEGUME
”De ce "Weekend cu spor" ? ”Pentru
că eu, că și alte gospodine, cred, simțim că sâmbăta și duminica, în cele două
zile libere, avem un spor mai mare la gătit, la scris pe blog, la stat prin
bucătărie și incercat tot felul de bunătăți și reșete noi....” Așa începe
Ștefania Anastasiu, provocarea, Weekend cu spor ;)
O nouă lună, o nouă provocare, de data asta gazda
este din nou Stefania cu al său minunat blog http://stefyharnicutza.blogspot.ro/2010/05/chec-aperitiv.html
, am început cu un chec aperitiv ;) un pic l-am modificat, sper să nu fie cu
supărare ;) Tare bun și bogat a ieșit ;) Mulțumesc pentru idee ;)
INGREDIENTE:
Piept
de pui dezosat 1 bucată,
Vin
alb demisec 1 pahar, cca. 250 ml,
Sos
de soia 2 linguri,
Mălai
2 linguri,
Piper
proaspăt măcinat,
Boia
de ardei dulce,
Muguri
de fasole Mung cu morcovi marinați cca. ½ borcan,
Bambus
conservat ½ borcan,
ghimbir
ras ½ linguriță.
șunculiță
țărănească 100 g,
cașcaval
ras 100 g,
ouă
4 bucăți,
mărar proaspăt 1 legătură,
ceapă verde 4-5 fire,
făină
albă 2 -3 linguri.
Pentru
Omletă:
Ouă
4 bucăți, unt cca. 50 g,
Sare
iodată, piper proaspăt măcinat,
Pentru
ciuperci:
Ciuperci
feliate 1 conservă,
Ceapă
verde 3-4 fire,
unt
50 g.
Pentru
decor:
roșii
cherry,
oregano
proaspăt.
MOD
DE PREPARARE:
Pieptul de pui se taie felii subțiri de cca. 1 cm grosime, apoi se pun
într-un castron, se condimentează cu 2 linguri de vin, sosul de soia, mălaiul
și mirodeniile, apoi se lasă la rece, la macerat cca. 30 de minute.
Între timp din
cele patru ouă se fac o omletă mare, care se scoate pe un platou la răcit, ce
apoi se taie fideluță.
Ciupercile mărunțite se
călesc împreună cu ceapa tocată mărunt, în untul topit, ca. 5 minute la foc mediu,
până devin translucide.
Pieptul de pui se
scoate din marinadă, se scurge bine, apoi se pune la prăjit într-o tigaie wok,
de pereferință, adică o tigaie cu pereții înalți, cca. 10 minute la foc mic, ca
să rămână suculentă. Apoi se adaugă amestecul de ceapă și ciuperci călite,
omleta fideluță, bambusul feliat fideluță, mugurii de fasole și morcovii
marinați , vinul rămas și sosul de marinadă, lăsându-se la călit cca. 10 minute
la foc mediu, atât căt să se obțină o compoziție moale și umedă.
În compoziția de pui se
adaugă șunca mărunțită, ardeiul tocat cubulețe, cașcavalul ras, făina, gălbenușurile de ou, albușurile de ouă bătute spumă, mărarul tocat mărunt și
se amestecă bine până se înglobează toate ingredientele, apoi umplutura se
așează într-o formă de chec termorezistentă și se dă la copt în cuptorul
preîncins cca. 30 de minute la 150 grade. După ce trece testul scobitorii,
checul se scoate din cuptor, se lasă la răcit în formă apoi se răstoarnă pe un
platou de servire. Spor și poftă bună!
După ce trece testul scobitorii, checul se scoate din cuptor, se lasă la
răcit în formă apoi se răstoarnă pe un platou de servire.
Spor și poftă bună!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu