sâmbătă, 27 februarie 2016

ESCALOP DE PORC CU CIUPERCI DE PĂDURE


ESCALOP DE PORC CU CIUPERCI DE PĂDURE


”De ce "Weekend cu spor" ? ”Pentru că eu, că și alte gospodine, cred, simțim că sâmbăta și duminica, în cele două zile libere, avem un spor mai mare la gătit, la scris pe blog, la stat prin bucătărie și incercat tot felul de bunătăți și reșete noi....” Așa începe Ștefania Anastasiu, provocarea, Weekend cu spor ;)
O nouă lună, o nouă provocare, de data asta gazda este din nou Stefania cu al său minunat blog http://stefyharnicutza.blogspot.ro , am început cu un chec aperitiv, acum am preparat și un fel principal din carne de porc, exact pe gustul Zmeilor.

Mulțumesc pentru idee ;)

INGREDIENTE:

pulpă de porc feliată cca. 1000 g,
mix  ciuperci de pădure 1 borcan, cca. 700 g,
ulei de măsline 2 linguri,
unt cca 50 g,
vin alb demisec 100 ml,
apă cca. 100 ml,
usturoi 4-5 căței,
foi de dafin 1 bucată,
smântână lichidă de gătit 200 ml,
făină albă de grâu 4-5 linguri,
sare iodată,
piper proaspăt măcinat.

MOD DE PREPARARE:


Feliile de carne se bat cu ciocanul pentru șnițele pe ambele părți și se trec prin făină pe fiecare parte.


 Usturoiul curățat, doar presat un pic, se rumenșete ușor într-o tigaie împreună cu uleiul de măsline cca. 3 minute, se scoate din tigaie și se adaugă bucățile de carne, ce se rumenesc ușor pe fiecare parte la foc mediu. 


 Se prăjesc ușor, până devin aurii pe ambele părți, apoi se scot într-un vas și se țin la cald, până se prăjesc toate bucățile de carne. 


În uleiul rămas apoi se adaugă ciupercile scurse de lichidul din conservă, lăsându-se la prăjit cca. 5 minute.


 După ce s-au înmuiat se adaugă carnea prăjită, vinul, foaia de dafin și apă atât cât să acopere carnea, și se lasă la gătit cca. 10 minute, până se evaporă lichidul. 

Spre final se adaugă smântâna se mai lasă să dea câteva clocote și se oprește focul.

Se servește cald cu garnitură la alegere: orez, cartofi natur, piure din cartofi, paste sau chiar mămăliguță. 



Spor și poftă bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu