joi, 26 martie 2015

Plăcintă sfărâmată cu brânză sărată

Plăcintă sfărâmată cu brânză sărată




Din greșeală, am uitat foile de plăcintă dezghețate, pe un dulap, vreo săptămână :( Când le-am descoperit mi-ma făcut Mea culpa, dar nu-mi venea să le arunc. Fiind casante mi-am adus aminte că văzusem undeva pe blogosferă,o plăcintă sfărâmată. Zis și făcut, foarte, bună și foarte simplă.
INGREDIENTE
foi de plăcintă Bella 1 pachet,
ulei de măsline,
iaurt cca 500 ml,
brânză de vaci cca. 500 ml,
telemea de oi cca 200 g,
ouă 2-3 bucăți,
ceapă verde o legătură,
mărar proaspăt 1 legătură,
cascaval ras,
mix de semințe (susan, in, florea soarelui) 2-3 linguri

MOD DE PREPARARE:

Foile de plăcintă dezghețate, se lasă la uscat vreo cîteva ore chiar și mai multe zile,acoperite cu un șervet de bucătărie. După ce s-au uscat bine se fărâmițează cât se poate lucra cu ele.


 Pentru umplutură se amestecă iaurtul, brânza de vaci, cașcavalul ras, telemeaua rasă, verdeța, ceapa tocată mărunt, numai e nevoie să sărați, telemeaua are suficientă sare și ouăle, până se înglobează toate ingredinetele. 



Urmează ansamblarea: într-o tavă tapetată cu foie de pergament se așează un strat de foi sfărâmate, se stropesc cu puțin ulei de măsline, apoi se pune umplutura de brânză, se nivelează ca să fie uniform repartizate, apoi se adaugă un nou strat de foi sfărâmate, stropindu-se din nou cu puțin ulei de măsline. 

Apoi se presară cașval ras și semințele. 
Plăcinta se pune la coptor, în cuptorul preîncins cca. 35 de minute la foc mediu, 180-200 grade.

 Spor și poftă bună!










4 comentarii:

Maria Udrea spunea...

Ce idee faina ai avut cu placinta asta! Super ti-a iesit!

Cristina Iuliana Pana spunea...

Multumesc Merisor :) Chiar a fost buna ;)

Cristina spunea...

Hmm, chiar am pofta de o placinta sarata!

Cristina Iuliana Pana spunea...

Rapida si gustoasa, Cristina! :-*

Trimiteți un comentariu