luni, 16 martie 2015

Salată de cartofi cu somon

O sălățică super bună, în zilele de dezlegare la pește ;) și nu numai ;)

INGREDIENTE
cartofi roșii de Tg Secuiesc 4- bucăți,
morcovi de Fierbinți 2 bucăți,
măsline verzi feliate cca. 250 g,
somon în ulei cca. 200 g,
piper proaspăt măcinat 1 g,
sare iodată 2g,
verdeață.
MOD DE PREPARARE :


Cartofi se fierb în coajă, cca. 30 de minute la foc mediu în apă sărată. Morcovii, curățați, se fierb în apă sărată, deasemenea cca. 25 de minute. După ce s-au fiert vegetalele, se curăță după caz, se taie rondele  într-un vas încăpător, unde se adaugă bucățelele de somon și măslinele feliate, amestecându-se ușor până ce se înglobează toate ingredientele.  Se asezonează de sare, piper și verdeață, apoi se lasă la rece cca. 15 minute înainte de servire. Spor și poftă bună! P.S. Nu prea am imagini din timpul preparării, așa cum v-am obișnuit;) La acel moment totul a fost pe repede înainte ;) :-*

2 comentarii:

Sidonia Toncean spunea...

O salata excelenta, pe gustul meu....
Chiar nu stiam ce sa fac felul doi, pe maine, de post, dar acum stiu !
Fara somon , bineinteles....

Cristina Iuliana Pana spunea...

Multumesc Sidonia! :-*

Trimiteți un comentariu