joi, 26 martie 2015

SUPĂ DE BIBILICĂ

Supă de bibilică


Nu este complicat, dar foarte savuroasă. Nou am adus în supa de carne, frunzele de leurdă, vă asigur că a fost tare gustoasă, dacă Zmeișorii au mâncat de trei ori din ea ;) Pentru curioși aveți aici informații despre bibilică:http://ro.wikipedia.org/wiki/Bibilic%C4%83
INGREDIENTE
bibilică 1 bucată de cca. 1600 g,
ceapă galbenă 2 bucați,
morcovi 2 bucăți,
dovlecel 1 bucată,
gulie albă 1/2 bucată,
ardei kapia 1/2 bucată,
pătrunjel rădăcină 1 bucată,
păstârnac 1/2 bucată,
apio adică tijă de țelină 1 felie 2-3 fire,
leurdă 4-5 fire,
sare iodată,
amestec de piper alb, roșu, verde
coriandru 1 boabă,
tăiței de casă cca. 300 g.


MOD DE PREPARARE :

Legumele se curăță și se pun la fiert întregi, împreună cu leurda, tijele de apio, bibilica întreagă și mirodeniile, la foc mediu cca. 60 de minute cu cca. 4000 ml apă rece.





Am folosit din nou vasul minune, Kukta în cazul meu, (se poate folosi MultiCooker-ul sau mai nou CrockPot-ul), astfel am redus timpul de fierbere la cca. 35 de minute, de când începe fluiere.
 După ce s-a fiert carnea, se strecoară supa în alt vas, se asezonează de sare și se dă din nou la gătit.
Tăițeii de casă se fierb separat, în apă clocotită cu puțină sare. După ce au fiert, se strecoară și se adaugă la supa de carne.


Se servește fierbinte, presărată cu verdeață tocată mărunt și după gustul fiecăruia simplă, sau cu legumele și carnea fiartă;)
Spor și poftă bună! ;)





2 comentarii:

Cristina spunea...

Cred ca a fost super buna!

Cristina Iuliana Pana spunea...

Tarree bunaaa Cristina! :-*

Trimiteți un comentariu