Supă de bibilică
Nu este complicat, dar
foarte savuroasă. Nou am adus în supa de carne, frunzele de leurdă, vă asigur
că a fost tare gustoasă, dacă Zmeișorii au mâncat de trei ori din ea ;) Pentru
curioși aveți aici informații despre bibilică:http://ro.wikipedia.org/wiki/Bibilic%C4%83
INGREDIENTE
bibilică 1 bucată de
cca. 1600 g,
ceapă galbenă 2 bucați,
morcovi 2 bucăți,
dovlecel 1 bucată,
gulie albă 1/2 bucată,
ardei kapia 1/2 bucată,
pătrunjel rădăcină 1
bucată,
păstârnac 1/2 bucată,
apio adică tijă de
țelină 1 felie 2-3 fire,
leurdă 4-5 fire,
sare iodată,
amestec de piper alb,
roșu, verde
coriandru 1 boabă,
tăiței de casă cca. 300
g.
MOD DE PREPARARE :
Legumele se curăță și
se pun la fiert întregi, împreună cu leurda, tijele de apio, bibilica întreagă
și mirodeniile, la foc mediu cca. 60 de minute cu cca. 4000 ml apă rece.
Am folosit din nou
vasul minune, Kukta în cazul meu, (se poate folosi MultiCooker-ul sau mai nou
CrockPot-ul), astfel am redus timpul de fierbere la cca. 35 de minute, de când
începe fluiere.
După ce s-a fiert carnea, se strecoară supa în alt vas, se
asezonează de sare și se dă din nou la gătit.
Tăițeii de casă se
fierb separat, în apă clocotită cu puțină sare. După ce au fiert, se strecoară
și se adaugă la supa de carne.
Se servește fierbinte,
presărată cu verdeață tocată mărunt și după gustul fiecăruia simplă, sau cu
legumele și carnea fiartă;)
Spor și poftă bună! ;)
2 comentarii:
Cred ca a fost super buna!
Tarree bunaaa Cristina! :-*
Trimiteți un comentariu