Plăcintă sfărâmată cu
brânză sărată
Din greșeală, am uitat
foile de plăcintă dezghețate, pe un dulap, vreo săptămână :( Când le-am
descoperit mi-ma făcut Mea culpa, dar nu-mi venea să le arunc. Fiind casante
mi-am adus aminte că văzusem undeva pe blogosferă,o plăcintă
sfărâmată. Zis și făcut, foarte, bună și foarte simplă.
INGREDIENTE
foi de plăcintă Bella 1
pachet,
ulei de măsline,
iaurt cca 500 ml,
brânză de vaci cca. 500
ml,
telemea de oi cca 200
g,
ouă 2-3 bucăți,
ceapă verde o legătură,
mărar proaspăt 1
legătură,
cascaval ras,
mix de semințe (susan,
in, florea soarelui) 2-3 linguri
MOD DE PREPARARE:
Foile de plăcintă
dezghețate, se lasă la uscat vreo cîteva ore chiar și mai multe zile,acoperite
cu un șervet de bucătărie. După ce s-au uscat bine se fărâmițează cât se poate
lucra cu ele.
Pentru umplutură se amestecă iaurtul, brânza de vaci, cașcavalul ras,
telemeaua rasă, verdeța, ceapa tocată mărunt, numai e nevoie să sărați,
telemeaua are suficientă sare și ouăle, până se înglobează toate ingredinetele.
Urmează ansamblarea: într-o tavă tapetată cu foie de pergament se așează un
strat de foi sfărâmate, se stropesc cu puțin ulei de măsline, apoi se pune
umplutura de brânză, se nivelează ca să fie uniform repartizate, apoi se adaugă
un nou strat de foi sfărâmate, stropindu-se din nou cu puțin ulei de măsline.
Apoi se presară cașval ras și semințele.
Plăcinta se pune la coptor, în cuptorul
preîncins cca. 35 de minute la foc mediu, 180-200 grade.
Spor și poftă bună!
4 comentarii:
Ce idee faina ai avut cu placinta asta! Super ti-a iesit!
Multumesc Merisor :) Chiar a fost buna ;)
Hmm, chiar am pofta de o placinta sarata!
Rapida si gustoasa, Cristina! :-*
Trimiteți un comentariu