Zilele trecute am vizionat la
Paprika, pe Jamie Oliver, cu această minunată tartă. M-a bântuit în fiecare
seară, în sfârșit i-a venit rândul, bineînțeles în stil românesc;) Dar e la fel
de delicioasă ;) spor și poftă bună!
INGREDIENTE
foietaj cca. 250 g,
cartofi copți 4-5 bucăți,
brânză de burduf 300 g,
kefir 300 ml,
ouă 3 bucăți,
tije de sparanghel verde
conservat cca. 5-6 bucăți,
roșii cherry 5-6 bucăți
MOD DE PREPARARE RETEȚĂ:
Aluatul de foietaj se lasă la
dezgehțat cca. 60 de minute.
Între timp se coc cartofii, în coajă, la
cuptor, simplu sau stropiți cu un pic de ulei de măsline. După ce s-au copt, se
decojesc, se taie felii mari într-un bol încăpător, se adaugă brânza de burduf
mărunțită, ouăle bătute cu kefirul și se anestecă ușor cât să se înglobexe
toate ingredientele.
Foaia de foietaj, se așeză într-o
tavă rotundă de preferință, tapetată cu foaie de pergament, se adaugă
compoziția de cartofi și brânză, apoi se ornează cu tjie de sparanghel și roșii
cherry.
Tarta se dă la copt în cuptorul
preîncins cca, 30 de miute la 200 grade.
Spor și poftă bună!
Un comentariu:
Tare bine arata placinta ta, Crisule! Pup!
Trimiteți un comentariu