CLĂTITE APERITIV CU PUI,
CIUPERCI, BAMBUS ȘI MUGURI DE FASOLE
Clătitele
sunt un desert savurat de mic și mare, dar le-am redescoperit și ca aperitiv
apetisant. M-am inspirat de la prietena, colega, sau mai bine zis Șefa mea;) Mirela_sagi, ce de vreo 6 ani, în fiecare zi
de 3 MAI, savurăm aceste bunătăți http://www.bucataras.ro/retete/rulouri-cu-carne-de-pui-i-ciuperci-21033.html
;) În sfârșit le-a venit rândul în CasaZmeilor. Bine eu am mai modificat un
picuț, dar ideea de bază e genială ;)
INGREDIENTE:
Pentru
clătite:
Ouă
2 bucăți,
Apă
minerală 500 ml,
Ulei
de floarea soarelui 1 lingură,
Sare
un praf,
Făină
albă de grâu cât cuprinde (cca. 100 g,)
PENTRU
UMPLUTURĂ:
Piept
de pui dezosat 1 ½ bucată,
Vin
alb demise 1 pahar, cca. 250 ml,
Sos
de soia 2 linguri,
Mălai
2 linguri,
Piper
proaspăt măcinat,
Boia
de ardei dulce,
Pentru
Omletă:
Ouă
4 bucăți, unt cca. 50 g,
Sare
iodată, piper proaspăt măcinat,
Pentru
ciuperci:
Ciuperci
feliate 1 conservă,
Ceapă
verde 3-4 fire,
unt
50 g,
Pentru
topping:
Muguri
de fasole Mung cu morcovi marinați cca. ½ borcan,
Bambus
conservat ½ borcan,
ghimbir
ras ½ linguriță.
MOD
DE PREPARARE:
Ouăle se bat energic cu un praf de sare, adăugându-se concomitent apa
minerală și făina, până ce se obține un aluat fluid, de consitența smântânei
lichide, ce se lasă la rece cca. 15 minute. Într-o tigaie specială pentru
clătite se pune un strop de ulei, se lasă la încins, apoi se toarnă aluat, cât
să umple tigaia și să fie un strat subțire (cca. 1 polonic mare de supă!),
prăjindu-se pe ambele părți. Clătitele se cot pe o farfurie
întinsă și se țin acoperite, cu altă farfurie, până ce se termină toate
clătitele de prăjit.
Pieptul de pui se taie felii subțiri de cca. 1 cm grosime, apoi se pun
într-un castron, se condimentează cu 2 linguri de vin, sosul de soia, mălaiul și
mirodeniile, apoi se lasă la rece, la macerat cca. 30 de minute.
Între timp din
cele patru ouă se face o omletă mare, care se scoate pe un platou la răcit, ce
apoi se taie fideluță. (P.S. am avut ouă verzi le la https://www.facebook.com/pages/Microferma-De-Prepelite-Fundeni/437538319630392?pnref=lhc.
Ciupercile mărunțite se călesc împreună cu ceapa tocată mărunt, în untul topit, ca. 5 minute la foc mediu, până devin translucide.
Pieptul de pui se
scoate din marinadă, se scurge bine, apoi se pune la prăjit într-o tigaie wok,
de preferință, adică o tigaie cu pereții înalți, cca. 10 minute la foc mic, ca
să rămână suculentă.
Apoi se adaugă amestecul de ceapă și ciuperci călite, omleta fideluță, bambusul feliat fideluță, mugurii de fasole și morcovii marinați, vinul rămas și sosul de marinadă, lăsându-se la călit cca. 10 minute la foc mediu, atât căt să se obțină o compoziție moale și umedă
. Clătitele se
umplu cu această compoziție, se împachetează precum ”sarmalele” sau pachețele
de primăvară și servesc reci ;) Spor și poftă bună!
P.S. Fără bambus sau muguri
de fasole, clătitele aperitiv își pierd valoarea ;)
Spor și poftă bună!
2 comentarii:
Crisule, ce clatite bune ai facut aici! Super!
Multumesc Merisor! :-*
Trimiteți un comentariu