PREPELIȚE
CU ANANAS ȘI CIUPERCI
Luna
aceasta gazda provocării Cutia misterelor, Cutia misterelor -
Mistery box challenge, provocare inițiată de Cerasela
Badr El-Din, minunata prietenă Anca, cu minunatul său blog http://ilyanda.blogspot.ro/
Ne-a propus o minunată cutie cu ingrediente: ”Acum este randul meu sa va propun o vedeta
,dar pana acolo sa va spun restul ingredientelor :1)-carne de pasare
(poate fi rata, fazan, curcan,pui, prepelita orice inaripata),2)-lapte/iaurt
(vegetal sau animal ), 3)-crema de branza/branza,4)-oua,5)-ciocolata,6)-orez,7)-vin,8)-citrice,9)-radacinoase
(morcov,patrunjel, telina , sfecla etc). Iar vedeta acestei luni este ANANAS.
” spune Anca. Ei sunt cam corigentă, nu prea am reușit să îmbin toate
ingredientele propuse de Anca, într-o singură rețetă, dar am reușit o combinație de
perpeliță cu ananas minunată. P.S. Mulțumesc https://www.facebook.com/prepelite.fundeniif/?pnref=story, pentru prepelițele proaspete și livrarea punctuală.
INGREDIENTE:
Prepelițe
5 bucăți, cca. 1000 g,
Ananas
proaspăt 1 bucată,
Ceapă
verde 3-4 fire,
Ardei
kapia 1 bucată,
Ulei
de măsline 2 linguri,
Ciuperci
champignon cca. 300 g,
Sare de mare,
Boia de ardei dulce,
Piper
proaspăt macinat,
Frunze
de salvie 3-4 bucăți,
Sos
de soia 2 linguri,
Sos
wortchester 1 lingură,
Vin
alb demisec 200 ml.
MOD
DE PREPARARE:
Ceapa verde și ardeiul
kapia se curăță, se taie mărunt și se pun la în vasul de ceramic al noului meu
ajutor în bucătărie CrockPot, peste ele se așează artistic prepelițele, se
asezonează cu sare, piper, salvie, ulei de măsline și vin, apoi se setează
aparatul la programul HIGH pentru 3 ore, se acoperă și se lasă liniștit la
gătit.
Între timp se curăță ananasul și ciupercile, se toacă cubulețe. Ananasul
se călește intr-o tigaie cu puțin ulei de măsline. Prepelițele gătite, vreo
două ore jumătate, se scot din vasul de ceramic și adaugă, la ananas ca să se
rumenească un pic.
După ce s-au rumenit
se ananasul și prepelițele se pun din nou în vas, se adaugă ciupercile, sosul
de soia și Worchester, și se mai lasă la gătit cca. 30 de minute.
Spor și poftă
bună!
P.S. Se pot prepara și
în cuptorul obișnuit (electric sau gaz), într-un vas termorezistent la foc
mediu, cca. 200 grade.
2 comentarii:
Ce bine arata!Cred ca o sa testez cu prima ocazie :)
Multumesc draga mea Elena. Recomand reteta cu incredere! ;)
Trimiteți un comentariu