ARDEI
UMPLUȚI CU OREZ, CIUPERCI ȘI NUCĂ
Am tot auzit de acești ardei minunați umpluți cu nucă și ciuperci;) Le-a venit rândul;) Interesanți și buni, dar tot aceia cu un pic de cărniță sunt apreciați în familia Zmeilor :D ;) Cică bifat, probat și dat la arhivă :D :)) V-am adus rețeta, poate voi veți avea mai mult succes în familie ;) Spor și poftă bună!
INGREDIENTE:
Ardei
gras verde 8 bucăți,
Ceapă
roșie 1 bucată,
Ciuperci champignon brune 6 bucăți,
Morcovi
2 bucăți,
Miez
de nucă cca. 150 g,
Mărar
verde 1 legătură,
Orez
cu bobul rotund cca. 250 g,
Sare de mare 1 linguriță,
Piper
proaspăt măcinat ½ linguriță,
Boia
de ardei dulce 1 linguriță,
Ulei
de măsline 1 lingură,
Bulion
500 ml,
Apă
500 ml.
MOD
DE PREPARARE:
Ceapa, morcovii,
ciupercile se curăță, apoi se mărunțesc și se pun la călit împreună cu orezul, uleiul de măsline și puțină apă, cca. 10
minute la foc mic, la final se adaugă și miezul de nucă măcinat. După ce s-au
călit legumele se asezonează de sare, piper și boia.
Între timp se curăță
ardeii astfel: se taie capacul astfel încât să rămână și codița, apoi se curăță
de miez și semințe.
Ardeii se vor umple cu amestecul de orez, ciuperci și nucă,
apoi se așează într-un vas termorezistent (eu l-am folosit pe Alin, CrockPot-ul
din dotare!), se acoperă cu capacele din ardei, apoi se adaugă bulionul și apa
și se lasă la gătit, în cazul meu la aparatul CrockPot cca 180 de minute ;) la
functia HIGH, ceea ce, la un cuptor clasic, ar însemna 180 de minute, la minim,
acoperit, bineînțeles ;)
Spor și poftă bună;)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu