CHEC
CU CIOCOLATĂ
”De ce "Weekend cu spor" ? ”Pentru
că eu, că și alte gospodine, cred, simțim că sâmbăta și duminica, în cele două
zile libere, avem un spor mai mare la gătit, la scris pe blog, la stat prin
bucătărie și incercat tot felul de bunătăți și reșete noi....” Așa începe
Ștefania Anastasiu, provocarea, Weekend cu spor ;)
O nouă lună, o nouă provocare, de data asta
gazda este Margareta Cismasu, mai bine zis Retete cu Margareta Cismasu, http://margaretacismasiu.blogspot.ro/2016/04/weekend-cu-spor-aprilie-2016.html,
ce ne propune o paletă largă de preparate minunate: aperitive, fel principal și
prăjituri. Am început provocarea acestei luni cu un desert rapid și la fel de
rapid savurat de către Zmeișori. Mulțumesc pentru rețetele tale fainee. Gata cu
vorba, să trecem la treabă.
INGREDIENTE:
Ouă
5 bucăți,
Zahăr
tos 200 g,
Făină
albă de grâu 200 g,
Ulei
de floarea soarelui 4 linguri,
Ciocolată
cu lapte 100 g,
Zahăr
vanilinat 1 plic,
Praf
de copt 1 plic,
Oțet
½ linguriță,
Sare
roz ½ linguriță.
Pentru
topping:
Glazură
de ciocolată Dr. Oetker 1 plic.
MOD
DE PREPARARE:
Ouăle se separă și se pun în două vase mai
înalte. Albușurile se bat energic, cu un praf de sare și oțetul până ce se
obține o spumă fermă, apoi se adaugă zahărul și se amestecă până ce se dizolvă,
obținându-se o spumă fină și lucioasă.
Gălbenușurile se
amestecă cu uleiul, până ce se omogenizează, apoi se toarnă în fir ușor, ca și
la maioneză în spuma de albușuri, amestecându-se ușor.
Făină cernută împreună cu praful de copt se adaugă treptat și se amestecă ușor cu o spatulă, de jos în sus pentru a nu se lăsa compoziția de chec.Într-o tavă de chec tapetată cu foaie de pergament se toarnă ½ din compoziția de mai sus.
În jumătatea rămasă se adaugă
ciocolata topită, ușor și răcorită, apoi se amestecă ușor, până ce se
omogenizează. Compoziția de ciocolată se toarnă peste cea de ouă, se amestecă
ușor cu furculița, ca să se obțină aspectul marmorat.
Se pune tava cu aluatul
la copt în cuptorul preîncins, cca. 45 de minute la 180 grade. După ce trece
testul scobitori checul se scoate din tavă, pe un grătar și se lasă la răcit.
Între timp se prepară
glazura și se toarnă peste checul răcorit.
Spor și poftă bună!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu