FILE DE CRAP CU LIMETE ȘI LEGUME
INGREDIENTE:
File de crap 2 bucăți cca. 800 g,
Limete 1 bucată,
Morcov 1 bucată mare,
Praz 1 bucată partea albă,
Ceapă roșie 1 bucată,
Ardei kapia 1 bucată,
Mărar proaspăt ½ legătură,
Pătrunjel proaspăt ½ legătură,
Ulei de măsline 3-4 linguri,
Sare de mare aromatizată cu cimbru, oregano, rozmarin 2 linguri.
Pentru sos-ul de limete și usturoi:
Usturoi 1 căpățână,
limete 1 bucată,
sare roz 1 linguriță,
iaurt grecesc 2-3 linguri.
MOD DE PREPARARE:
Zarzavaturile și legumele se curăță, se toacă mărunt, apoi se așează într-o
tavă termorezistentă, se așează artistic file-ul de pește peste ele, se
asezonează de mirodenii, ulei de măsline, felii de limete, apoi se acoperă cu foaie de pergament, în
primă fază, apoi cu foaie de aluminiu,
și se dă la copt în cuptorul preîncins cca. 0 de minute la 150 grade, adică foc
minim. După timpul de coacere, se descoperă peștele, se mai lasă la copt cca. 5
minute pentrua prinde culoare ;) Apoi se servește alături de legumele coapte și
un mujdei a la TataZmeu ;) Usturoi, ulei de măsline, iaurt grecesc și zeamă de
limeeettee ;) Așa, usturoiul curățat, se pune în mojarul din dotare, se
bate insistent cu sare și ulei de
măsline, zeamă de limete, iar la final se stinge cu iaurt grecesc ;)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu