Chec supriză
Dr
Oetker, m-a provocat la joacă, am zis daaa, de ce nu. Așa că m-am apucat de
prăjituri. #prajituridroetker
La
rândul meu am provocat și am dat leapșa Laurei Maria Din, ce s-a și apucat de
treabă. http://lauradin.blogspot.ro/2016/04/cheesecake-cu-vanilie-si-caramel-copt.html
Un
preparat simplu teoretic un pic cam complicată ansamblarea, dar a doua oară
sigur va fi mult mai aspectuos.
Gata cu
vorba, hai la treabă!
INGREDIENTE:
Ouă 7 bucăți,
Sare de mare 1 praf,
Oțet din mere și miere ½ linguriță,
Zahăr tos 7 linguri,
Făină albă de grâu 7 linguri,
Zahăr vanilinat Dr Oetker 1 plic,
Pudră de cacao Dr. Oetker 50 g,
Glazură de ciocolată Dr. Oetker 1 plic.
Extra:
Formă de decupat prăjituri, iepuraș.
MOD DE PREPARARE:
Albușurile
separate de gălbenuș, se bat energic într-un vas înalt cu un praf de sare și oțetul până ce
se obține o spumă fermă. Apoi se adaugă zahărul tos și cel vanilinat, amestecându-se
până ce se obține o supă lucioasă omogenă. În spuma de albușuri se adaugă rând
pe rând gălbenușurile, amestecîndu-se ușor până ce se înglobează. Făina cernută
se adaugă în ploaie, amestecându-se cu mișcări circulare de jos în sus ușor, ca
să nu se lase crema de ouă.
Într-o
tava întinsă, 24/30, tapetată cu foaie de pergament, se adaugă un strat de cca.
2 cm din pandișpanul obținut, se nivelează și se dă la copt în cuptorul preîncins cca. 20 de
minute la 170 grade, adică foc mediu. După ce trece testul scobitorii, se
scoate din cuptor se lasă la răcit pe un grătar.
Între
timp în restul de aluat se adugă pudra de cacao și se amesetecă ușor până ce se
omogenizează.
După ce
s-a răcit pandispanul din ouă, se taie forme de iepuras.
Se pregătește o tavă de chec normală, se tapetează cu foaie de pergament, apoi se toarnă strat subțire din pandișpanul de cacao.
Peste ei se toarnă aluatul de cacao, ideal ar fi
să-i acopere cu totul, apoi să dă checul la copt cca. 15 minute la 180 grade.
După ce trece testul scobitorii se scoate din cuptor se lasă la răcit.
Între
tip se prepară glazura de cacao, de data asta am folosit glazură de la Dr
Oetker, am pus plicul nedesfăcut, cca. 1 minut la topit în cuptorul cu
microunde, apoi am turnat glazura călduță peste checul răcorit.
După ce
se întărește, se taie felii și servește alături de o cană cu lapte, ceai sau de
ce nu un pahar de vin.
Spor și
poftă bună!
Un comentariu:
Ce idee misto pentru Paste! :X
Trimiteți un comentariu