TRADIȚIE ȘI GASTRONOMIE ROMÂNEASCĂ
PROVOCAREA LUNII APRILIE
2016
Provocarea minunata @Traditie si gastronomie romaneasca inititata de Gina Bradea, mai bine
zis:http://pofta-buna.com/traditie-si-gastronomie-romaneasca-2/ ce
ne propune și îndeamnă să gătim românește și să descriem tradițiile și
obicieiurile noastre, o găzduiesc cu mare drag această lună.
Bucătăria
tradițională românească este foarte sățioasă, savuroasă, încărcată cu multe
bucate alese, majoritatea preparate din carne (porc, vită, pasăre, miel, vânat
sau pește) dar și legume, mai ales în perioada de post. De preparatele dulci ce
să spun: fel de fel de plăcinte, langoși, gogoși, cozonaci, prăjiturele,
torturi, numai delicatese.
Ei, luna aprilie 2016, e
o lună în care majoritatea creștiniilor ortodocsi postesc, deoarece urmează
paștele, dar se și celebrează două
sărbători importante, pe 23 aprilie Sf Gheorghe, iar pe 24 aprile Duminca
Floriilor.
Cu greu m-am hotărât ce preparate să propun provocării
din această lună, dar în final am ales DULCIURI
TRADIȚIONALE din toate zonele țării, de post sau de dulce. Sper să vă placă
provocarea. Spor la dulcegării. Vă aștept cu drag.
P.S. Am rugămintea să
nu adăugați altfel de adaosuri, decât ingrediente naturale, folosite de
părinții și bunicii noștri.
Celor care vor să participle la această minunată provocare și nu
au blog, site sau alt mediu online, pot trimite pe adresa mea de mail: cristina_pana33@yahoo.com, rețeta cu cel
puțin două poze, care să fie originale.
Așa gata cu vorbăria, success și spor la treabă!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu