marți, 26 aprilie 2016

Tort cuib supriză pentru Iepuraș

Tort cuib supriză pentru Iepuraș




 Dr Oetker, m-a provocat la joacă, am zis daaa, de ce nu. Așa că m-am apucat de prăjiturit. ‪#‎prajituridroetker. Am ajuns la o nouă rețetă, simplă și de efect.   
Un preparat simplu teoretic, de data asta ansamblarea nu cred că vă face probleme ;) P.S. la tăiatul blaturilor și cercului, TataZmeu, m-a scutit de treabă, el le-a rezolvat ;) La rândul meu am provocat și am dat leapșa Laurei Maria Din. 
Gata cu vorba, hai la treabă!

INGREDIENTE:
Ouă 7 bucăți,
Sare de mare 1 praf,
Oțet din mere și miere ½ linguriță,
Zahăr tos 7 linguri,
Făină albă de grâu 7 linguri,
Zahăr vanilinat Dr Oetker 1 plic,
Pudră de cacao Dr. Oetker 50 g,
Pentru cremă:
Praf de cremă din ciocolată Dr.Oteker 1 plic,
Lapte 250 ml,
Zahăr tos 3 linguri.
Pentru decor:
Firișoare de ciocolată de la Dr Oetker,
Ornamente colorate de la Dr Oetker,
Iepurași din ciocolată,
Jeleuri colorate.

MOD DE PREPARARE:

Albușurile separate de gălbenuș, se bat energic într-un vas înalt cu un praf de sare și oțetul până ce se obține o spumă fermă. Apoi se adaugă zahărul tos și cel vanilinat, amestecându-se până ce se obține o supă lucioasă omogenă. În spuma de albușuri se adaugă rând pe rând gălbenușurile, amestecându-se ușor până ce se înglobează. Făina cernută împreună cu pudra de cacao, se adaugă în ploaie, amestecându-se cu mișcări circulare de jos în sus ușor, ca să nu se lase pandișpanul. Apoi se toarnă într-o formă de tort, cu diametrul de 24 cm,  fiind din silicon nu a fost nevoie de tapetare, și se dă la copt, în cuptorl preîncins cca. 35 de minute la 180 grade. 






 După ce trece testul scobitorii, tortulețu se scoate din cuptor și din foram de silicon, se lasă la răcit pe un grătar, cel mai bine până a doua zi.

Crema de ciocolată se prepară conform indicațiilor de pe amblaj. Tortulețul se taie în două părți egale. Partea de sus, se decupează, astfel încât să se obțină un cerc cu margini de cca. 2 cm.


Blatul de bază se așează pe platoul de prezentare, apoi se adaugă un strat generos de cremă ciocolatoasă, apoi se adaugă cercul de pandișan. Cu crema rămasă se îmbracă tortulețul, se deocrează cu bombonele și figurine specifice sărbătorilor pascale. 




Tortulețul e chiar simplu, dar de mare efect pentru copii și musafiri ;) 




Spor și poftă bună!


2 comentarii:

laulra23 spunea...

Cat imi place! :X Sigur e tare bun! :X

PanaCris spunea...

Laura, draga mea, mereu esti pe faza ;) Multumesc tare mult pentru aprecieri! :-*

Trimiteți un comentariu