marți, 10 februarie 2015

Cartofi Duchesse

Cartofi Duchesse




O rețetă din seria cine n-are de lucru, își face :D A mai rămas ceva piure prin frigider de duminică, și îl tot alergam prin frigider :D Ca să nu-l mai reâncălzesc la microunde, mi-am adus aminte de rețeta asta, ce mă tot bântuia ;) Zis și făcut ;) Noroc că am avut liber și m-am jucat un pic cu poșul ;) Bună treabă, data viitoare voi completa și cu ceva brânzeturi. De data asta rețeta a fost clasică ;)

INGREDIENTE
piure de cartofi cca. 850 g, (cartofi fierți cca. 700g , unt. 20 g și smântână 100 g, zdrobiți ca să se obțină piure),
ouă 2 bucăți,
sare iodată,
piper proaspăt măcinat.


MOD DE PREPARARE

Piureul din cartofi, se amestecă energic cu cele două ouă, se asezonează de sare și piper, apoi se umple poșul și se trece la treabă. Se formează mici ”bezele” din cartofi, ce se dau la copt într-o tavă tapetată cu foaie de pergament, cca. 20 de minute la 200 grade.


 Se servesc ca atare, calde sau reci, sau ca și garnitură lângă preparate din carne. Spor și poftă bună!





2 comentarii:

Maria Udrea spunea...

Crisule, cat de frumos ti-au iesit cartofii astia! Super!

Cristina Iuliana Pana spunea...

Multumesc Merisor! :-*

Trimiteți un comentariu