INGREDIENTE PENTRU BLAT
Faină albă de grâu 500 g,
sare iodată
1 lingură,
zahăr tos 2
linguri,
drojdie uscată 2 linguri,
apă 400 ml,
ulei de măsline 4 linguri.
Pentru frământat încă vreo
două-trei linguri de ulei de măsline.
PENTRU UMPLUTURĂ:
Carne tocată amestec vită+porc
cca. 500 g,
Ceapă galbenă 1 bucată,
Usturoi 2 -3 căței,
Ulei de măline 2 linguri,
Apă 3-4 linguri,
Ardei kapia ½ bucată,
Tije de țelină 1 bucată,
Codițe de ciuperci champignon
cca. 100 g,
Morcov fiert 1 bucată mare,
Bacon cca 100 g,
Ouă 2 bucăți,
Sare iodată 20 g,
Piper proaspăt măcinat 1 g,
Boia de ardei dulce 1 g,
Griș 2 linguri,
PENTRU TOPPING:
Felii de cașcaval 4 bucăți,
mix de semințe ( susan, in) 1 lingură.
MOD DE PREPARARE :
L-am pus la cazne zilele astea pe
Thor ;) Adică robotul palnetar. În vasul robotului se cerne făina, se adaugă
sarea și uleiul de măsline, se pornește robotul, și se amestecă ușor
ingredientele, până ce se omogenizează. Între timp se pune apa călduță într-un
recipient, se adaugă zahărul și drojida, se amestecă ușor și se lasă la odihnă,
cca. 5 minute, până ce drojdia începe să facă bule. Apoi se adaugă la amestecul
de făină și se începe frământarea, de fapt Thor s-a ocupat de asta, ajutată de
ulei de măsline, atât cât e necesar să iasă un aluat elastic. Toată frământarea
a durat, nu mai mult de 10 minute. De data asta am lăsat aluatul în vasul
robotului, l-am sigilat cu folie
alimentară și am mers la odihnă :D cca 60 de minute. Între timp, se prepară
umplutura. Ceapa curățată și tocată mărunt s epune la dinstuit cu puțină apă și
ulei de măsline, se adaugă apoi ardeiul kapia tocat mărunt, țelina apoi de
asemenea tocată, usturoiul mărunțit, baconul tocat, asezonându-se de sare,
piper și boia. După ce s-au îmbinat toate ingredientele se adaugă ouăle și
grișul, amestecându-se ușor până ce se înglobează toate ingredientele și se
lasă la odihnă.
Aluatul dopsit se scoate din vas se întinde în formă rotundă,
apoi se pune într-o tavă tapetată cu foaie de pergament, se pune de jur
împrejur pe margini umplutura de mai sus, lăsând mijlocul liber.
Din mijloc se
trasează felii cu un cuțit bine ascuțit, apoi aceste felii triunghiulare se ridică
peste umplutura cu carne, ce în prealabil a fost acoperită cu felii de
cașcaval. Imaginile sunt concludente, sper ;) Se preasră mix de semințe și
coronița se dă la copt la cuptorul preîncins cca. 20 de minute la 250 grade. După ce trece testul scobitorii se scoate și se servește fierbinte sau rece
după gustul fiecarui. Spor și poftă bună!
Un comentariu:
ce bine arata! super!
Trimiteți un comentariu