Zilele trecuta am văzut la Liana, mai bine zis pe blog-ul ei http://pemasadinbucatarie.blogspot.ro/2012/10/rulada-de-pui-cu-sos-de-cascaval-si.html, o minunată ruladă de pui, cu un sos catifelat de cașcaval și paste colorate în formă de inimioare. M-a bântuit, rețeta, astfel că am tecut la fapte. Mai ales că am găsit și paste în formă de inimioară, nu mai aveam nicio scuză.
Ingrediente:
piept de pui 400g,
legume congelate(
morcovi, dovlecel, varză bruxelles, broccoli, conopidă),
șuncă presată cca
50 g,
sare iodată,
piper proaspăt
măcinat.
Pentru sosul de
cașcaval:
unt 1 lingură,
făină albă de grâu
2 linguri,
lapte 1 cană,
cașcaval ras 150g,
sare iodată,
nucșoară,
piper proaspăt
măcinat.
Pentru garnitură:
paste colorate
inimioare de la LIDL.
Mod de preparare:
Pieptul de pui feliat se bate ușor cu fundul unei sticle, între două folii alimentare, apoi se asezonează de sare și piper, lăsându-se la rece până se prepară umplutura.
Legumele se pun la
fiert în apă clocotită cu puțină sare, pentru a se păstra culoarea. Eu m-am
ajutat de minunatul vas Zepter, conform rețetei : http://www.bucataras.ro/retete/legume-la-zepter-58519.html
, legumele se curăță, se spală, se mărunțesc, apoi
se așează artistic în minunatul vas Zepter, se acoperă și se lasă la foc mic
până ce termocontrolul ajunge în zona verde. cca. 15 minute. În acest moment se
oprește focul și se lasă la gătit, fără foc, ca. 30 de minute, până ce indicatorul
de pe termocontrol, ajunge în zona maronie.
Legumele
fierte se pasează grosier. Pe o folie de
aluminiu se așează feliile din piept de pui, ușor suprapuse, ca nu cumva să se
scurgă umplutura în timpul coacerii, se așează umplutura de legume, felii de
șuncă presată și se rulează ușor fileul de pui, cu ajutorul foliei. Apoi se
pune la copt înt-unvas termorezistent, se adaugă ½ cană și se dă la copt în
cuptorul preîncins cca 20 de minute la 250, întorcându-se din când în când ca
să se coacă pe ambele părți.
Se pune din nou la gătit sosul amestecându-se continuu să nu facă cocoloașe, după ce a început să aibă consistența unei smântâni mai groase se adaugă cașcavalul ras pe răzătoarea mare și se amestecă până ce se topește și se va obține un sos omogen, la final se asezonează de sare, piper și nucșoară rasă.
Pastele se fierb conform
instrucțiunilor de pe ambalaj, adică în clocotită și un pic sărată cca. 8-10
minute.
Se scot din apa care au fiert, se pun în alt recipient de preferință
din ceramică, se adaugă 2 linguri din apa în care au fiert și se acoperă.
Rulada coaptă se scoate din folie, se așează în vasul de servire, se acoperă cu
sosul de cașcaval, iar de jur împrejur se adaugă inimioarele din paste. Se
ornează după gustul fiecăruia și se servește imediat, fierbinte. Spor și poftă
bună!
Un comentariu:
Minunat!! Ma bucur ca ai preparat-o, as veni si eu la tine la masa, pentru o portie ;-) Sa va fie de bine!! :* <3
Trimiteți un comentariu