vineri, 20 februarie 2015

VARZĂ BRUXELLES, BROCOLI ȘI CONOPIDĂ GRATINATE







 INGREDIENTE:
Varză de Bruxelles 300 g,
Brocoli 2-3 buchețele,
Conopidă 2-3 buchețele,
Ouă 2 bucăți,
Smântână 3-4 linguri,
Amidon din porumb 2 linguri,
Făină albă de grâu 2 linguri,
Sare iodată,
Piper proaspăt măcinat,
Nucșoară rasă,
Cașcaval ras 100  g,
Mix de semințe ( susan și in).
MOD DE PREPARARE:
Legumele se gătesc ușor la abur, atât cât să rămână crocante sau în cazul meu m-am ajutat de minunatul vas Zepter, conform rețetei : http://www.bucataras.ro/retete/legume-la-zepter-58519.html , legumele se curăță, se spală, se mărunțesc, apoi se așează artistic în minunatul vas Zepter, se acoperă și se lasă la foc mic până ce termocontrolul ajunge în zona verde. cca. 15 minute. În acest moment se oprește focul și se lasă la gătit, fără foc, ca. 30 de minute, până ce indicatorul de pe termocontrol, ajunge în zona maronie.


Între timp se amestceă ingredientele pentru gratin: se amestecă smântâna cu amidonul și făina, până ce se omogenizează, apoi se adaugă ouăle, amestecându-se ușor. Se asezonează de sare, piper, nucșoară și cașcaval ras, amestecându-se ușor până ce se înglobează toate ingredientele și se obține un sos omogen. 


Legumele fierte, se așează într-un vas termorezistent, se acoperă cu sosul de mai sus, se presară semințe și se dă la copt în cuptorul preîncins cca. 20 de minute la 200 grade. 


Se servește fierbinte ca atare sau alături de preparate din carne. Spor și poftă bună! 




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu