INGREDIENTE:
iepure 1 bucată cca. 1300 g,
Pentru marinadă:
sare iodată,
piper proaspăt măcinat,
salvie uscată,
ulei de măsline extravirgin,
Pentru copt:
un vas de lut,
ceapă verde sau firele de
ceapă încolțită,
apio 1 tijă,
ardei kapia 1 bucată,
roșii întregi decojite de la
SunFood,
gălbiori marinați de la
LIDL,
usturoi 4-5 căței,
slănină de porc afumată cca
50g,
ulei de măsline extravirgin.
MOD DE PREPARARE:
Iepurele se porționează,
după ce a fost spălat în prealabil, ca să se scape de urmele de puf. Bucățile
se așează într-un vas pentru marinat, apoi se ung cu ulei de măsline, se
asezonează de sare, piper și salvie, se acoperă și se lasă câteva ore la rece,
cel mai bine de seară până dimineață.
A doua zi vasul de lut se pune la înmuiat
în chiuveta plină cu apă rece, atenție dacă treceți peste acest pas, s-ar putea
ca vasul vostru să crape în timpul coacerii. Se scot bucățile de iepure de la
marinat se curăță de excesul de ulei, se așează cât mai artistic în vas, apoi
se adaugă ceapa, apio (tije de țelină), ardeii, slănina și cățeii de usturoi, toate tocate
mărunt.
Se asezonează cu un pic de ulei dacă mai este necesar, se acoperă și se
dă la copt în cuptorul rece, cca. 60 de minute la 200 grade. După cele 60 de
minute, se scoate vasul din cuptor, se adaugă roșiile decojite și ciupercile,
se întorc bucățile de iepure ca să se rumenească și pe cealalță parte, apoi se
dă din nou la copt ptr cca. 20 de minute, tot acoperit.
După cele 20 de minute
se scoate capaucl și se mai lasă cca. 10 minute până prind o crustă frumoasă.
Se servesc alături de piure, cartofi natur sau de ce nu găluște de
cartofi, cu legumele coapte din vas. Spor și poftă bună!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu