duminică, 22 februarie 2015

CIORBĂ DE IEPURE


 CIORBĂ DE IEPURE


INGREDIENTE

măruntaie de iepure cca. 500 g. ( spate, gât, organe),
ceapă galbenă 1 bucată,
praz partea albă 1 bucată,
pătrunjel rădăcină 1 bucată,
păstârnac 1/2 bucată.
țelină o felie,
gulie o felie,
morcov 1 bucată medie,
untură de casă de la garniță în care au fost conservați cârnații afumați 2 linguri,
leuștean verde 2-3 fire,
cartofi roșii de Covasna 2 bucăți,
roșii tocate conservate de la SunFood 1 conservă
sare iodată,
piper proaspăt măcinat,
coriandru 2 semințe,
boia de ardei,
foaie de dafin 1 bucată,
paste pătrate mari de la Băneasa,
verdeață pentru ornat.

MOD DE PREPARARE:


Ceapa și prazul curățate, tocate mărunt se pun la călit în untura cu aromă de cârnați afumat șipuțină apă. 
Zarzavaturile se curăță, se toacă mărunt și se adaugă la amestecul de ceapă și praz dinstuit. După ce legumele sticlesc, se adaugă bucățile de carne mărunțite, se completează cu cca. 3000 ml apă rece, apoi se lasă la fiert la foc mediu, semiacoperit cca. 30 de minute. 


După ce s-a scurs timpul de fierbere, se adaugă cartofii tăiați bucățele, se asezonează de sare, piper, boia, adăugându-se boabele de coriandru și foaia de dafin. Se lasă la fiert cca. 15 minute până se înmoaie cartofii, la final se adaugă roșiile mărunțite și pastele, lăsându-se la fiert cca. 5 minute, până se umflă pastele. 
Ciorba se servește fierbinte presărată cu verdeață, cu ardei iute sau smântână, atenție fără pâine sau mămăligă. Spor și poftă bună! 





2 comentarii:

Laura spunea...

O bunatate !!! :)

Alina Vicu spunea...

Pfoai, m-ai lesinat! Arata de milioane!

Trimiteți un comentariu