Ingrediente:
Foi
de napolitane 5 bucăți,
Biscuiți
populari 300 g,
Lapte
300 ml,
Zahăr
300 g,
Pudră de cacao 2 linguri,
Esență
de rom ½ fiolă,
Unt
200 g,
Dulceață
de merișoare 1 borcan.
Mod
de preparare:
Se
pune laptele împreună cu zahărul, la
fiert într-un vas cu fundul dublu, la foc mic, amestecându-se continuu,
lăsându-se la fiert până ce se obține consistența unui sirop.
Se adaugă
biscuții mărunțiți cu ajutorul robotului, lăsându-se la fiert cca. 3 minute, amestecânduse
continuu până ce se înglobează.
Se adaugă unutul frecat spumă, esența de rom,
pudra de cacao și dulceața, amestecându-se ușor până se înglobează toate
ingredientele. Foile de napolitane se ung cu această cremă, așezându-se unele
peste celelalte.
Deasupra prăjiturii se așează o greutate și se dă la rece până
a doua zi, când se taie în pătrățele sau romburi. Spor, răbdare și poftă bună!
;)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu