Ceapa curățată și tocată mărunt se
pune la dinstuit cu puțină apă și ulei de măsline, se adaugă apoi ardeiul kapia
tocat mărunt, țelina apoi de asemenea tocată, usturoiul mărunțit, baconul
tocat, asezonându-se de sare, piper și boia.
După ce s-au îmbinat toate
ingredientele se adaugă ouăle și grișul, amestecându-se ușor până ce se înglobează
toate ingredientele și se lasă la odihnă cca. 10 minute. Între timp se
pregătesc ciupercile umplute pentru topping. Rețeta aici: http://www.bucataras.ro/retete/ciuperci-umplute-la-cuptor-17984.html.
După odihnă, amestecul de carne tocată se așează în tava special pentru preparate
din carne tocată :D, sau într-o formă de chec tapetată cu foaie de pergament și
se ornează cu ciupercile umplute și cașcavlul ras.
Checul se pune al copt în
cuptorul preîncins, cca.20 de minute la 200 grade, apoi încă cca. 10 minute la
180 grade. Checul se poate servi rece sau cald, simplu sau cu garnitură. Spor și poftă bună!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu