VINETE
ALBE UMPLUTE
Am tot văzut vinete albe, destul de pipărate la preț, mai bine zis dublu față de cele movalii. Dar ce să fac curiozitatea și pofta a învins, am achiziționat vreo câteva bucăți, sincer nu-mi venea să le perpelesc pe jar, așa că le-am transfornat într-un fel principal delicios. Am tot navigat, după idei interesante și astfel am combinat papuceii lui Brindusa http://www.retetedesuflet.ro/vinete-umplute-cu-carne/ și am luat baconul din rețeta lui Papamond http://www.papamond.ro/vinete-albe-umplute/, va asigur că s-au îmbinat tare bine cele doua rețete ;) Spor și poftă bună!
INGREDIENTE:
Vinete
albe 2 bucăți,
lămâie
1 bucată,
sare
iodată,
Pentru
umplutură:
carne
tocată mixtă porc+vită cca. 300 g,
bacon
cubulețe 125 g,
ulei
de floarea soarelui 200 ml.,
ceapă
galbenă 1 bucată
orez
50 g,
sare
iodată,
boia
de ardei dulce,
piper
proaspăt măcinat,
Pentru
sos:
roșii
2 bucăți,
ardei
kapia 1 bucată,
morcov
1 bucată,
pătrunjel
rădăcină 1 bucată,
păstârnac
1 bucată mică,
MOD
DE PREPARARE:
Vinetele se spală, se taie în două apoi se
scobesc cu o lingură, atât cât să rămână ca și o corăbioară, se vede în
imagine. Se sărează, se stropesc cu zeamă de lămâie, ( am citi undeva pe internet,
sincer numai știu unde, chiar funcționează, vinetele nu-și mai schimbă
culoarea!) apoi se lasă cca. 10 minute.
Între
timp miezul vinetelor, roșiile, ardeiul, morcovul, pătrunjelul, păstârnacul se trec
prin tocător, apoi se pun la călit în puțin ulei și apă, cca. 10 minute la foc
mic, neacoperit, se asezonează de sare și piper.
Orezul și ceapă tocată
mărunt, se călesc în puțin ulei și apă, cca. 10 minute la foc mic, neacoperit. Carnea
tocată sse amestecă cu baconul cubulețe și amestecul de orez călit cu ceapă. Se
asezonează de sare și piper, după gust, atenție baconul s-ar putea deja să fie suficient
de sărat.
Se umplu vinetele, spălate de sare și zeama de lămâie, cu
această compoziție.
Într-un vas termorezistent se pune un strat din
sosul de roșii și legume, apoi se așează vinetele umplute, ce se acoperă cu
restul de sos, apoi se dau la cuptor ptr cca. 15 de minute la foc moderat,
acoperite, iar următoarele 10 minute se lasă neacoperite la foc mic, cât să
prindă o crustă.
Spor și poftă bună!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu