miercuri, 17 februarie 2016

CHEC APERITIV CU PUI, ȘUNCĂ, CIUPERCI ȘI LEGUME

CHEC APERITIV CU PUI, ȘUNCĂ, CIUPERCI ȘI LEGUME




”De ce "Weekend cu spor" ? ”Pentru că eu, că și alte gospodine, cred, simțim că sâmbăta și duminica, în cele două zile libere, avem un spor mai mare la gătit, la scris pe blog, la stat prin bucătărie și incercat tot felul de bunătăți și reșete noi....” Așa începe Ștefania Anastasiu, provocarea, Weekend cu spor ;)
O nouă lună, o nouă provocare, de data asta gazda este din nou Stefania cu al său minunat blog http://stefyharnicutza.blogspot.ro/2010/05/chec-aperitiv.html , am început cu un chec aperitiv ;) un pic l-am modificat, sper să nu fie cu supărare ;) Tare bun și bogat a ieșit ;) Mulțumesc pentru idee ;)

INGREDIENTE:

Piept de pui dezosat 1 bucată,
Vin alb demisec 1 pahar, cca. 250 ml,
Sos de soia 2 linguri,
Mălai 2 linguri,
Piper proaspăt măcinat,
Boia de ardei dulce,
Muguri de fasole Mung cu morcovi marinați cca. ½ borcan,
Bambus conservat ½ borcan,
ghimbir ras ½ linguriță.
șunculiță țărănească 100 g,
cașcaval ras 100 g,
ouă 4 bucăți,
mărar proaspăt 1 legătură, 
ceapă verde 4-5 fire,
făină albă 2 -3 linguri.
Pentru Omletă:
Ouă 4 bucăți, unt cca. 50 g,
Sare iodată, piper proaspăt măcinat,
Pentru ciuperci:
Ciuperci feliate 1 conservă,
Ceapă verde 3-4 fire,
unt 50 g.
Pentru decor:
roșii cherry,
oregano proaspăt.

MOD DE PREPARARE:

Pieptul de pui se taie felii subțiri de cca. 1 cm grosime, apoi se pun într-un castron, se condimentează cu 2 linguri de vin, sosul de soia, mălaiul și mirodeniile, apoi se lasă la rece, la macerat cca. 30 de minute.






 Între timp din cele patru ouă se fac o omletă mare, care se scoate pe un platou la răcit, ce apoi se taie fideluță.

Ciupercile mărunțite se călesc împreună cu ceapa tocată mărunt,  în untul topit, ca. 5 minute la foc mediu, până devin translucide.

Pieptul de pui se scoate din marinadă, se scurge bine, apoi se pune la prăjit într-o tigaie wok, de pereferință, adică o tigaie cu pereții înalți, cca. 10 minute la foc mic, ca să rămână suculentă. Apoi se adaugă amestecul de ceapă și ciuperci călite, omleta fideluță, bambusul feliat fideluță, mugurii de fasole și morcovii marinați , vinul rămas și sosul de marinadă, lăsându-se la călit cca. 10 minute la foc mediu, atât căt să se obțină o compoziție moale și umedă.







În compoziția de pui se adaugă șunca mărunțită, ardeiul tocat cubulețe, cașcavalul ras, făina, gălbenușurile de ou, albușurile de ouă bătute spumă, mărarul tocat mărunt  și se amestecă bine până se înglobează toate ingredientele, apoi umplutura se așează într-o formă de chec termorezistentă și se dă la copt în cuptorul preîncins cca. 30 de minute la 150 grade. După ce trece testul scobitorii, checul se scoate din cuptor, se lasă la răcit în formă apoi se răstoarnă pe un platou de servire. Spor și poftă bună! 








După ce trece testul scobitorii, checul se scoate din cuptor, se lasă la răcit în formă apoi se răstoarnă pe un platou de servire. 


Spor și poftă bună!




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu