BUDINCĂ DE TAPIOCA CU LAPTE DE COCOS ȘI FRUCTE
TROPICALE
”De ce "Weekend cu spor" ? ”Pentru că eu, că și
alte gospodine, cred, simțim că sâmbăta și duminica, în cele două zile libere,
avem un spor mai mare la gătit, la scris pe blog, la stat prin bucătărie și
incercat tot felul de bunătăți și reșete noi....” Așa începe Ștefania
Anastasiu, provocarea, Weekend cu spor ;)
O nouă lună, o nouă provocare, de
data asta gazda este Lubita Iancu, mai bine zis Lulu, http://lulu-povestidinbucatarie.blogspot.ro/2016/02/martie-weekend-cu-spor.html,
care are o grămadă de rețete minunate și tare rapide. Rețeta nr. 3, e ceva
inedit pentru mine. De mult timp, am tot salvat rețete cu tapioca, am cumpărat
perle de tapioca de ceva vreme, dar n-am avut imboldul de al folosi în
preparate. Lulu mi-a deschis, apetitul și am ”purces la treabă ;) Sincerrr, vor
fi mereu prezente, aceste mici perluțe îm bucătăria mea ;) Mai multe despre tapioca găsiți aici: http://www.descopera.ro/mari-intrebari/14242543-ce-este-tapioca
INGREDIENTE:
Perle de tapioca ½ cană,
Apă plată 1 cană,
Lapte de soia 2 căni,
Lapte de cocos 1 cană,
Zahăr tos 3 linguri
Zahăr vanilinat cu scorțișoară 1
plic,
Fructe tropicale 1 conservă de la
SunFood,
Pudră de scorțișoară pentru ornate,
Merișoare pentru ornat.
MOD DE PREPARARE:
Perlele de tapioca se pun într-un
vas încăpător cu apa plată, ca să se hidrateze, cca. 15 minute.
Într-un vas cu
fundul dublu, sau în vasul special pentru fiert lapte, se pun perlele
hidratate, se completează cu laptele de soia și cel de cocos, se asezonează de
zahăr, un praf de sare, zahăr vanilinat cu scorțișoară și se lasă la fiert la
foc mic cca. 25 de minute, amestecându-se continuu.
La final se adaugă fructele
din compot, păstrându-se câteva fructe pentru ornate.
Budinca se porționează în
boluri, apoi se ornează după gustul fiecăruia. Spor și poftă bună!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu