PULPE
DE RAȚĂ CU CRUSTĂ DE FISTIC, UMPLUTURĂ DE FISTIC ȘI BRÂNZĂ BRIE
Nooo,
o nouă lună, o nouă provocare, detalii aveți aici http://panacris.blogspot.ro/2016/03/provocarea-cutia-misterelor-mistery-box.html
Lista
misterioasă propusă de mine conține: Alliaceae (ceapă verde, usturoi verde, leurdă, chives, ceapă
galbenă/roșie/albă), salate de sezon (verde, roma, valeriană, rucola, andive,
spanac, untișor), ridichii, tuberculi (cartofi
roșii/albi/violet/dulci/napi), rădăcinoase, carne de iepure/rață, oua, faina,
lactate, citrice (limete, lămâie, portocale, grapefruit roșu/galben, pomelo,
sweetie) și ingredientul vedetă: FISTIC-ul ;)
Sper că v-am atras atenția, nu-i deloc greu,
doar un pic cam costisitoare rețeta, recunosc ;) dar e tare savuroasă și un pic
mai specială ;) Spor și poftă bună!
INGREDIENTE:
Pulpe
de rață 2 bucăți,
Sos
de soia 2 linguri,
Ulei
de măsline extravirgin 2 linguri,
Sare
de Hymalaya 1 linguriță,
Piper
proaspăt măcinat,
Brânză
brie 100 g,
Fistic
copt și sărat decojit, cca. 100 g,
Condiment
pentru rață cu portocale și lămâie,
Unt
cca. 50 g,
Coajă
de la 1 portocală,
Bere
fără acool 200 ml.
MOD
DE PREPARARE:
Pulpele de rață se
curăță de eventualele pene sau fulgi și se asezonează de sare și piper, se ung
cu ulei de măsline și sos de soia, apoi se lasă la rece cca. 30 de minute.
Se
formează un buzunar în jurul osului, ce se umple cu bucăți de brânză brie și
fistic mărunțit, apoi se închid cu o scobitoare sau cleme ptr ruladă, în cazul
meu, sau chiar se pot coase cu ață special de bucătărie.
Pulpele se prăjesc
într-o tigaie încinsă, cca. 5 minute pe fiecare parte. Untul se topește și se
amestecă cu restul fisticului mărunțit, cca. 50 g.
Cu acest amestec se ung
pulpele de rață, se pun într-un vas termorezistent, se adaugă berea, apoi se
pun la gătit, în cuptorul preîncins cca. 30 de minute la foc mediu, acoperite.
Eu l-am folosit pe Alin:D, noul, membru al familiei Zmeilor, adică aparatul de
gătit CrockPot, ce l-am setat la funcția high, pentru 60 de minute.
După cele
60 de minute se adaugă coaja de portocală, și se mai lasă la copt cca. 30
minute.
Pulpele de rață cu crustă de fistic, umplutură de fistic și brânză brie,
se servesc fierbinți alături de garnitura preferată, în cazul nostru orez colorat
(vine rețeta în curând!), cum spun Zmeii;) și salată de sezon.
Spor și poftă bună.
Un comentariu:
vai... cat de bine arata! :D Imi ploua in gura!!!
Trimiteți un comentariu