luni, 28 martie 2016

PASCĂ FĂRĂ ALUAT

PASCĂ FĂRĂ ALUATAm tot navigat pe diverse site-uri, blog-uri culinare zilele acestea și chiar numai țin minte de unde m-am inspirat, cert este că am plecat de la idea fără aluat și m-am adaptat la ce am avut prin cămară și frigider. Tare bună a ieșit, a avut un succes enorm ;) Se cere repetatăăăă ;)  

INGREDIENTE:

Brânză de vaci grasă 700 g,
Ouă 8 bucăți,
Zahăr tos 8 linguri,
Zahăr vanilinat cu aromă de rom Dr Oetker 1 plic,
Amidon 100 g,
Făină albă de grâu 100 g,
Coajă de lămâie Finesse de la Dr. Oetker 1 plic,
Coajă de portocale Finesse de la Dr. Oetker 1 plic,
Sare de Hymalaia ½ linguriță,
Praf de copt Dr Oetker 1 plic,
Zeamă de lămâie cca. 50 ml,
Merișoare confiate cca. 150 g.

MOD DE PREPARARE:

Ouăle se separă și într-un vas înalt se pun albușurile, iar în altul gălbenușurile. Gălbenușurile se amestecă cu zahărul, zahărul vanilinat, brânza de vaci, coaja de lămâie, portocale, până ce se omogenizează.
 Apoi se adaugă făina, amidonul, praful de sare și bicarbonatul, amestecându-se până ce se încorporează în amestecul de gălbenușuri și zahăr. Albușurile se bat energic cu un praf de sare și zeamă de lămâie, apoi se adaugă în compoziția de gălbenușuri, împreună cu merișoarele confiate,  se amestecă ușor, iar aluatul obținut se toarnă într-o tavă termorezistentă tapetată cu foaie de pergament. Pasca se pune la copt în cuptorul preîncins, cca. 35 de minute la 180 de grade. 
După ce trece testul scobitorii, pasca se scoate de la copt, se lasă să se răcească în tavă cca. 60 de minute ;) apoi se porționează și se pudrează cu zahăr farin.

 Spor și poftă bună!


2 comentarii:

laulra23 spunea...

E delicioasa! Si mie imi place fara aluat ;) Mi-ai dat o idee cu merisoarele :P

PanaCris spunea...

Daaaa, a avut mare succes ;) Am ieșit din tradițional ;) Mulțumesc pentru aprecieri Laura! :-*

Trimiteți un comentariu