marți, 15 martie 2016

PENNE RIGATE CU CARNE TOCATĂ ȘI BRÂNZĂ ALBASTRĂ

PENNE RIGATE CU CARNE TOCATĂ ȘI BRÂNZĂ ALBASTRĂ



Cristina Toth, m-a provocat http://divainbucatarie.ro/concursuri/concurs-paste-cu-ce-avem/. Pastele sunt preferatele mele, nu mi-a trebuit prea mult timp să accept participarea la concurs. Așa că am încropit o nouă rețetă cu ce am găsit în frigider și cămară ;) 

INGREDIENTE:

Penne Rigate Băneasa 300 g,
Carne tocată amestec (porc+vită) cca. 300 g,
Ceapa albă 1 bucată,
Zacuscă cu ciuperci a la Panacris 3 linguri,
Ulei de măsline 1 lingură,
Ceapă verde 2 fire,
Roșii cherry 5-6 bucăți,
Brânză albastră cca. 100 g,
Oregano uscat pentru decor.

MOD DE PREPARARE:

Carnea tocată se călește cu ceapa, în puțin ulei de măsline cca.  minute la foc iute, neacoperit. Într-o tigaie mai înaltă se pun pastele, amestecul de carne tocată, roșiile înjumătățite, ceapa verde tocată mărunt, se adaugă apă rece cât să acopere pastele și se dă la fiert, la foc mediu cca. 10 minute după ce începe să clocotească.




 După ce s-au fiert pastele se adaugă brânza albastră și se presară oregano. 


Spor și poftă bună!

2 comentarii:

Laura Din spunea...

Foarte mult imi place! Arata tare bine, iar combinatia este pe gustul meu!

Cristina Iuliana Pana spunea...

Multumesc Laura! Si eu sunt fan pasteee! ;)

Trimiteți un comentariu