duminică, 20 martie 2016

MÂNCARE DE NĂUT CU LEGUME, PRUNE ȘI FIDEA DE POST

MÂNCARE DE NĂUT CU LEGUME, PRUNE ȘI FIDEA DE POST



Inițial am plecat de la rețeta Ritei, CulinaryRainbow, nătut în stil oriental ;) http://www.bucataras.ro/retete/naut-in-stil-oriental-74204.html  și am ajuns la varianta românescă leurdă și ștevie .
Noul ajutor din familia Zmeilor, Alin, de fapt CrockPot-ul,  mi-a fost de mare folos ;) Gata cu vorbăria, spor la treabă și poftă bună ;)

INGREDIENTE:

Boabe de năut cca. 250 g,
Praz ½ bucată,
Morcovi baby cca. 100 g,
Prune confiate fără sâmburi cca. 200 g,
Leurdă 4- foi,
Ștevie 4-5 foi,
Sare de Hymalaia 1 lingură,
Șofran de la Kotany 1 plic,
Ghimbir pudră  ½ linguriță,
Ulei de măsline cu aromă de portocală 2-3 linguri,
Lapte de soya 100 ml,
Amidon din porumb 50 g,
Tăiței chinzești fără ou cca. 200 g.

MOD DE PREPARARE:


Boabele de năut se pun de seară la hidratat, în apă rece, cât să le acopere. A doua zi, se scurg de apă și se pun la fiert în vasul ceramic al aparatului CrockPot, setat la HIGH pentru 3 ore. 


După ce s-a scurs timpul de fierbere, se strecoară boabele de năut și se curăță vasul de ceramică. În vasul curățat se adaugă rondelele de praz și morcovii baby, prunele confiate, cu 2 linguri de ulei de măsline cu aromă de portocale, se programează aparatul la HIGH pentru 30 de minute. 




 După cele 30 de minute se adaugă, boabele de năut fierte, leurda și frunzele de ștevie mărunțite, se asezonează de sare, șofran și ghimbir, se adaugă cca. 1000 ml apă fierbinte, apoi se lasă la gătit pe nivelul HIGH cca. 2 ore ;) 


După ce s-au gătit toate ingredintele se finalizează mâncarea cu ”rântașu-ul” din laptele de soia și amidonul ;) adică, amidonul se desface în lapte și se toarnă în mâncarea fierbinte, amestecându-se până ce se formează un sos omogen ;), lăsându-se la gîtit la programul Sloww, cca.30 de minute. 












Apoi se oprește aparatul și se adaugă tăițeii chinezești, fără ou, se amestecă cât să se înglobeze, apoi se lasă la odihnă, acoperit cca. 10 minute. 


Spor și poftă bună! 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu