MÂNCARE DE NĂUT CU LEGUME, PRUNE ȘI
FIDEA DE POST
Inițial am plecat de la
rețeta Ritei, CulinaryRainbow, nătut în stil oriental ;) http://www.bucataras.ro/retete/naut-in-stil-oriental-74204.html și am ajuns la varianta românescă leurdă și ștevie
.
Noul ajutor din familia
Zmeilor, Alin, de fapt CrockPot-ul, mi-a fost de mare folos ;) Gata cu vorbăria,
spor la treabă și poftă bună ;)
INGREDIENTE:
Boabe de năut cca. 250 g,
Praz ½ bucată,
Morcovi baby cca. 100 g,
Prune confiate fără sâmburi
cca. 200 g,
Leurdă 4- foi,
Ștevie 4-5 foi,
Sare de Hymalaia 1 lingură,
Șofran de la Kotany 1 plic,
Ghimbir pudră ½ linguriță,
Ulei de măsline cu aromă de
portocală 2-3 linguri,
Lapte de soya 100 ml,
Amidon din porumb 50 g,
Tăiței chinzești fără ou
cca. 200 g.
MOD DE PREPARARE:
Boabele de năut se pun de seară la hidratat, în apă rece, cât să le
acopere. A doua zi, se scurg de apă și se pun la fiert în vasul ceramic al
aparatului CrockPot, setat la HIGH pentru 3 ore.
După ce s-a scurs timpul de
fierbere, se strecoară boabele de năut și se curăță vasul de ceramică. În vasul
curățat se adaugă rondelele de praz și morcovii baby, prunele confiate, cu 2
linguri de ulei de măsline cu aromă de portocale, se programează aparatul la
HIGH pentru 30 de minute.
După cele 30 de minute se adaugă, boabele de năut
fierte, leurda și frunzele de ștevie mărunțite, se asezonează de sare, șofran
și ghimbir, se adaugă cca. 1000 ml apă fierbinte, apoi se lasă la gătit pe
nivelul HIGH cca. 2 ore ;)
După ce s-au gătit toate ingredintele se finalizează
mâncarea cu ”rântașu-ul” din laptele de soia și amidonul ;) adică, amidonul se
desface în lapte și se toarnă în mâncarea fierbinte, amestecându-se până ce se
formează un sos omogen ;), lăsându-se la gîtit la programul Sloww, cca.30 de
minute.
Apoi se oprește aparatul și se adaugă tăițeii chinezești, fără ou, se
amestecă cât să se înglobeze, apoi se lasă la odihnă, acoperit cca. 10 minute.
Spor și poftă bună!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu