luni, 21 martie 2016

NEGRESĂ CU KIWI ȘI DULCEAȚĂ DE AGRIȘE

NEGRESĂ CU KIWI ȘI DULCEAȚĂ DE AGRIȘE


O minunată negresă dulce acrișoară. Inițial am plecat de la rețeta lui GabyD, http://www.bucataras.ro/retete/negresa-cu-nuca-si-pere-la-slow-cooker-crock-pot-72657.html, dar am adapat-o pe parcurs cu ce ingredient am avut la îndemănă. Senzațională de bună. Mulțumesc GabyD, pentru pașii expliciți în modul de preparare!

INGREDIENTE:

Dulceață de agrișe 200 ml,
Zahăr tos 200 g,
Ulei de floarea soarelui 100 ml,
Apă minerală 200 ml,
Făină albă de grâu 300 g,
Sare de mare ½ linguriță,
Praf de copt 1 plic,
Zahăr vanilinat 1 plic,
Pudră de cacao 3 linguri,
Fructe de kiwi 5 bucăți.

MOD DE PREPARARE:


Într-un vas încăpător se pun: zahărul, zahărul vaniliat, apa minerală, dulceața de agrișe, uleiul, praful de copt, făina și pudra de cacao, se amestecă ușor până se înglobează toate ingredientele. 







Între timp se pregătește aparatul minunat de gătit Crock Pot slow cooker Digital 4,7l, se conectează la sursa de curent, se pune hârtie de copt în vas, se toarnă aluatul obținut și se uniformizează. 
Fructele de kiwi curățate de coajă, se taie în sferturi și se așează în aluat. 




 Se programează aparatul la de gătit Crock Pot slow cooker Digital 4,7l la meniul ”LOW” pentru 3.30 ore. După cca. 2 ore rotește vasul, cum ne spune draga GabyD, la 180 grade ca să se coacă uniform prăjitura și se șterge capacul vasului de condensul obținut. 

După ce trece testul scobitorii, negresa se scoate din vas, se lasă să se răcească apoi se porționează ;) 




Spor, răbdare și poftă bună.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu