NEGRESĂ
CU KIWI ȘI DULCEAȚĂ DE AGRIȘE
O
minunată negresă dulce acrișoară. Inițial am plecat de la rețeta lui GabyD, http://www.bucataras.ro/retete/negresa-cu-nuca-si-pere-la-slow-cooker-crock-pot-72657.html,
dar am adapat-o pe parcurs cu ce ingredient am avut la îndemănă. Senzațională
de bună. Mulțumesc GabyD, pentru pașii expliciți în modul de preparare!
INGREDIENTE:
Dulceață
de agrișe 200 ml,
Zahăr
tos 200 g,
Ulei
de floarea soarelui 100 ml,
Apă
minerală 200 ml,
Făină
albă de grâu 300 g,
Sare
de mare ½ linguriță,
Praf
de copt 1 plic,
Zahăr
vanilinat 1 plic,
Pudră
de cacao 3 linguri,
Fructe
de kiwi 5 bucăți.
MOD
DE PREPARARE:
Într-un vas încăpător
se pun: zahărul, zahărul vaniliat, apa minerală, dulceața de agrișe, uleiul, praful
de copt, făina și pudra de cacao, se amestecă ușor până se înglobează toate
ingredientele.
Între timp se pregătește aparatul minunat de gătit Crock Pot
slow cooker Digital 4,7l, se conectează la sursa de curent, se pune hârtie de
copt în vas, se toarnă aluatul obținut și se uniformizează.
Fructele de kiwi
curățate de coajă, se taie în sferturi și se așează în aluat.
Se programează aparatul la de gătit Crock Pot
slow cooker Digital 4,7l la meniul ”LOW” pentru 3.30 ore. După cca. 2 ore
rotește vasul, cum ne spune draga GabyD, la 180 grade ca să se coacă uniform
prăjitura și se șterge capacul vasului de condensul obținut.
După ce trece
testul scobitorii, negresa se scoate din vas, se lasă să se răcească apoi se
porționează ;)
Spor, răbdare și poftă bună.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu